Le Petite Bistrot

pannacottakaramellizáltkörtével

e Petite Bistro

A világörökségünk része Budapesten az Andrássy út. Nem messze, az Operaház mögött
a Le Petite Bistrot bájos kicsi terasza meglepi az arra sétáló kicsiket és nagyokat egyaránt.
Ez a csodás pöttömnyi hely a Magyar Főváros szívében, kellemes párizsi hangulatot áraszt ahogy
a hópihék lehuppannak a kis csizmákról, és a három gyerek betoppan a Le Petite Bistrot ajtaján.
Észre sem veszik, máris franciául köszönnek, és az ablak melletti asztalnál
csokoládétortáját eszegető elegáns ,kalapos hölgy is hasonlóképp viszonozza üdvözlésüket.
Rendhagyó francia órát tartanak a párizsi stílusú Le Petite Bistrot-ban, Sajt Tortával és Házi Panna Cottával karamellizált körtével a tetején.
A legkisebb kislány klasszikus epres forró csokoládét kért,
és mire gyorsan elkészítik neki a lányok, már meg is tanulta,
hogy mondja franciául hogy -köszönöm szépen-
A kicsit korán érkező apukák, klasszikus forraltbort (Mészáros Pál Szekszárdi Cabernet-Savignon-Franc)
az anyukák pedig epres forraltbort (Kontyos eperbor) kóstolhatnak, mielőtt a hóesésben hazasétálnak a kicsikkel.
 

Jelenleg forró csokoládék a következők a Le Petitben:
Klasszikus forró csokoládé (fehér és sima)
Ízesített, amiket a klasszikus alapok mindegyikébe kérhetnek:
meggyes
málnás
epres
banános-fahéjas
narancsos-gyömbéres (a fentiek igazi gyümölcsből)
kardamomos
fahéjas
Forraltborok:
klasszikus forraltbor (Mészáros Pál Szekszárdi Cabernet-Savignon-Franc)
epres forraltbor (Kontyos eperbor)

Desszertek:
Csokoládétorta kardamomos vanília fagyival
Sajttorta
Házi Panna Cotta epervelővel a tetején
és egy meglepetés Panna Cotta

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner