Megosztani a sikert

uzlet_fejlesztes_kozosseg

A mai társadalomnak igen nagy szüksége van a fejlesztői gondolkodású, közösségi beállítottságú üzletemberekre.

Mit jelent ez?

Az már közhelynek számít, ha úgy kezdünk egy mondatot, hogy a mai rohanó világban…, de hát ez a jelenség nem csökken, sőt egyre intenzívebb.  A legtöbbet a technológiai fejlődés exponencialitásával kapcsolatban emlegetjük ezt a bizonyos intenzív tempót, amit kénytelenek vagyunk követni, ha benne akarunk maradni a piac mozgásában, a gazdasági élet körforgásában.

Éppen a felgyorsult változások miatt van az is, hogy kevesebb figyelem jut egymásra, a kapcsolatokra, az együtt töltött idő egyre csökken, az emberi értékek el-el vesznek. Hosszú távon előre tekintve elgondolkodtató, vajon milyen lesz a társadalmunk 10 vagy 20 év múlva az exponencialitást figyelembe véve. A technológiai fejlődésének ilyen mértékű gyorsulása miatt felvetődik a gondolat, hogy talán már fizikailag nem is kell érintkeznünk ahhoz, hogy egy ajándékot átadjunk. Hiszen akár elküldöm e-mailben a 3D nyomtató számára és ő a túloldalon kinyomtathatja. Ez persze most még igazi szenzáció, cserébe viszont elveszítjük a meleg ölelést, a hálás tekintetet, a köszönöm hangjait a fülünkben.

Az üzleti életből ugyanígy kiveszhet az emberség és már csak hidegen számtó robotok kötnek üzletet helyettünk… hiszen a legújabb applikációk máris eldönthetik helyettünk, mit vásároljunk, vagy egy vállalat eladását rábízzuk egy excel-ben kiszámított megtérülési mutatóra?

A gazdasági élet és a társadalom formálása azon vállalkozók kezében (is) van, akik a cégük fejlődését szem előtt tartva tartják a tempót, amit a világ diktál. Akiknek a siker mellett fontos az ember, az ökológia, valamint a kapcsolatokra épülő összefogás, hogy egyszerre minél többen részesülhessenek a profitból.

Ezen vállalkozók sokat tehetnek azért az irányért, amit ők is képviselni akarnak.  Az entrepreneurship-re épülő bizniszek pontosan ezt szolgálják: többen jól járhatnak, és jól élhetnek. Megosztani egymással a lehetőségeket, a fejlesztéseket, a sikert, akár a boldogságot- kivonva az irigységet, egymás fejére taposást, elterjesztve ezt az egész világon…

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner