Téli bőrápolás

téli arcből ápolás a Napraforgó Szalonban_ujlipocia3

Minden évszaknak megvan a bőrápolási szabálya, így a téli bőrápolásnak is. Mivel  a nyáron összegyűjtött vitaminok és a napsütés által is feltöltött bőrünk, sok mindent felhasznál, ez alatt a pár hónap alatt. Ilyenkor a szélsőséges időjárás, a fényszegény időszak és a hőmérséklet ingadozás miatt, más, táplálóbb hatóanyagokra van bőrünknek szüksége. Télen a bőr hamarabb kiszárad, illetve a szárazság érzése gyakoribbá válik, hajlamos a kipirosodásra, érzékennyé válik. Emiatt, ezekben a hónapokban általában érzékeny bőrre lévő hatóanyagokkal, illetve finom, bőrrokon olajokkal végezzük a kezeléseket.
Olyan anyagokat kell használnunk melyek igazi, téli védelmet nyújtanak a bőrnek.
A kezelés hatékonyságát fokozhatjuk gépi kezelésekkel.
 
Argan olaj (Argania syderoxylon)

Évszázadok óta készítenek ilyen olajat, Marokkóban. Az egyetlen, olyan sziklás vidék, ahol megtalálható ez az alacsony törzsű, de hatalmas koronájú, örökzöld növény. Koronája átmérérője, akár 70m is lehet. Törzse, ágai kesze-kuszák, csavarosak. Régen, csak a hegyi kecskék tudtak rá felmászni és lelegelni a termést, amely olívabogyóra hasonlító, de annál nagyobb, keserű ízű. Magja rendkívül kemény, emészthetetlen. A magolaj készítésének módszere, évszázadok óta nem változott. Összeszedik a magot a fa alól. Pörkölik, préselik, mindezt egyszerű eszközökkel. 100kg magból, 7 órai munkával, 1liter világos, vöröses árnyalatú, magas E- F vitamin tartalmú, Linolsavat tartalmazó olaj készül.
 
Ligetszépe olaj (Evening primrose)

A ligetszépe olaj sikere megegyezik hatásosságának mértékével. Orvosi és kozmetikai felhasználását csodálatos hatásának köszönheti. Mivel magolaj-kivonatát egy bonyolult művelet segítségével nyerik, korunk egyik legértékesebb olajáról van szó. Gazdag linol- és gamma linolsavakban, többszörösen telítetlen zsírsavakban, amik elengedhetetlenül szükségesek bőrünk és egész szervezetünk számára. Kozmetikai felhasználása főleg olyan vendégeknél, akik ekcémától vagy neurodermatitistől szenvednek. Javítja a bőr anyagcsere-folyamatait, kisimítja a bőrt, visszaállítja természetes egyensúlyát és megelőzi a káros hatások miatt kialakuló idő előtti bőröregedést.

Mandula olaj (Prunus dulcis seed oil)

Hideg sajtolás által előállított zsíros, édes mandula olaj. Szagtalan, ultra finom, világos sárga olaj. Kitűnő minőségű kozmetikai termékekben használják, megerősíti a bőrt. Az édes mandula olaja minden bőrtípusra jó. Különösen alkalmas az érzékeny, ekcémás bőr kezelésére. Enyhíti a viszketést, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat, ezen kívül nyugtatja, puhábbá, simábbá teszi a bőrt. Kiválóan kenhető, de nem hatol mélyre. Szerfölött előnyös a masszázsoknál és a bőrfelszín védelmére.
 
Báthori Kati
aranykoszorús kozmetikus mester

Napraforgó Szalon

téli arcből ápolás a Napraforgó Szalonban_ujlipocia

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner