BOROS IMRE – OLVASÓKÖNYV I.-II.

A Polgárok Háza és a Kairosz Kiadó tisztelettel hívja az érdeklődőket Boros Imre: Nemzeti szemléletű olvasókönyv I-II. című könyve bemutatójára.

Beszélgetőtárs: Juhász Zsolt, a Kossuth Rádió szerkesztője.

Közreműködik: Kurdi Gábor furulya- és dudaművész, a „Fölszállott a páva” tehetségkutató felfedezettje.

A bemutatót követően a Szerző meghívja Önöket egy szelet mangalica-zsíros kenyérre, Koczor Kálmán balatonfelvidéki borász pedig egy pohár jó borra. (Az autóval érkezőknek vásárlási lehetőséget kínálunk.)

Helyszín:

Polgárok Háza
1089 Visi Imre utca 6.

Időpont:

2015. december 8. 18 óra

"Alkalmasabb időpontot egy nemzetgazdasági szemléletű olvasókönyv megírására nem is lehetett volna találni, mint a 2008 végétől napjainkig zajló nemzetközi pénzügyi válság. Az évtizedekig megdönthetetlennek hitt neoliberális dogmák sorra estek el a napi történések csataterein. A könyv fejezetei 2009-tól indulnak, és kronologikus szemléletben tartanak görbe tükröt a hazai és a nemzetközi neoliberális dogmák elé.

Az olvasókönyvet elsősorban gondolatébresztőnek szánjuk, főként nem közgazdászoknak, illetve közülük csak azoknak, akiknek már kételyeik vannak tudásuk nemzetgazdasági használhatóságában.

A kételyébresztő és kételyfokozó tanítást sem a hagyományos módszerekkel gondoljuk megvalósíthatónak, mint amikor egy előadó – akár diagramok ezreinek power pointos vetítésével – formális előadást tart, majd vizsgáztat. Ehelyett a szemelvényeket olvasók és íróik párbeszédes (interaktív) formában ismerkednek a hivatalos akadémiai körök által nem kanonizált nézetekkel, maguk is gyarapíthatják, esetenként akár cáfolhatják is azokat. Az olvasmányokhoz időnként gondolatébresztő kérdéseket is fűzünk, azokat további kommentárokkal egészítjük ki. Ezek a dialógusok és gondolatébresztő kérdések lehetnek az alapjai annak, hogy – reményeink szerint – a kanonizált nemzetgazdasági szemléletű közgazdaságtan is megszülethessen, és azt majd hivatalosan oktassák. Tudatosan törekszünk az egyszerű és érthető nyelvezetre, minden módon kerüljük a bevett közgazdasági szakzsargont.

Célunk nem az, hogy az olvasónak bebizonyítsuk, milyen tudatlan, hanem hogy rádöbbentsük arra, hogy amit az ügyekről eddig gondolt, nem biztos, hogy helyes.

Az átélendő kalandos izgalmakhoz kívánok jó szórakozást."

http://www.kairosz.hu/p/10199/boros-imre-olvasokonyv-i-ii

– See more at: http://debrecen-portal.hu/ajanlok/boros-imre-nemzeti-szeml%C3%A9let%C5%B1-olvas%C3%B3k%C3%B6nyv-i-ii#sthash.0LYhjGZQ.dpuf

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner