CANNES-I SIKERFILMEK A 6. MOZINET FILMNAPOK BUDAPESTI HELYSZÍNÉN

vorosteknos

Október 28-án 18 órakor látható premier előtt az Arany Pálma-díjas rendező, Bruno Dumont abszurd vígjátéka,A sors kegyeltjei… meg a többiek, melya társadalmi osztályok közötti feszültségeket morbid módon karikírozza ki. Teszi mindezt olyan sztárokat felvonultatva, mint FabriceLuchini, az Oscar-díjas JulietteBinoche és ValeriaBruniTedeschi.A film egyik szereplőjét megidézendő, péntek délután a bevállalós nézők a Puskin kávézójában kipróbálhatják, milyen érzés nagyobb testbe bújni és megtapasztalni a repülés élményét. arnypalmadij-budapestiek-portalja

 

Az Állva maradni szexuális feszültséggel átitatott, bizarr fordulatokkal teli, különleges alkotás, többek között a szabadság kereséséről. A cannes-i kritikusok egyetértettek abban, hogy Alain Guiraudie mozija a rendkívül erős fesztivál legkülönlegesebb alkotása volt, amely egész biztosan nem hagyja hidegen nézőjét! Október 28-án, pénteken 20.30-kor a rendező budapesti Puskin moziban találkozik a közönséggel.

 

Szokatlan látványban lesz részük azoknak, akik október 28-31. között a budapesti Puskin Mozibanjárnak.Egy hatalmas vörös teknős figyeli majd őket a magasból. A gigantikus szoborral a forgalmazó a nézők elkápráztatásán túl Michael Dudok de Witet szeretné meglepni, aki filmje, Avörös teknős magyarországi premierjére hazánkba érkezik. Az élet örök körforgásáról szóló, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát.Az Oscar-díjas rendezőszombaton a 17.30-kor kezdődő vetítés után találkozik a fővárosi nézőkkel is a Puskinban.20 órakor kezdődik az OlliMäki legboldogabb napja c. finn film, amelynek rendezője, Juho Kuosmanen szintén a vendégünk lesz.

 

A szombat este persze nem múlthat el buli nélkül, a Screentest / Discofixáció23:00-kor kezdődik és három filmszerű budapesti karaktert egyesít egy táncos estében.Sazabio – Diószegi Szabolcs, multiinstrumentalista zenész popproducernek vallja magát, de a chillwave és a nu-disco címkéket sem rázza le magáról. Szexi, furmányos és légnemű dalait a barátai szülei is imádják hallgatni, nemhiába legalább négy külföldi labelnél jelennek meg az anyagai. DJzései alkalmával bármilyen dalt felrak, amelyet endorfin hatása alatt készítettek.

https://soundcloud.com/sazabio. HuskyJoe – Kürthy András felkapott kabala a pesti éjszakában. DJ Marky, DJ Vadim és Rainer Trüby előzenekaraként is szerepelt az utóbbi évek során. Bármilyen italo-szelekcióban megfoghatalan és bármikor odacsap egy török disco 7 incsessel. Nem csak hallgatni, de nézni is élmény, hiszen magasra emelt mutatóujjával mindig jelzi a közönségének, mikor kell odafigyelni egy újabb zenei színfoltra. Ha nappal találkozol vele, lehet, hogy egy üveg bort is vásárolsz tőle.https://soundcloud.com/huskyjoe. Marwell – Székely Marci a ShakeWonToo duó ifjabbik fele, zsenge tinédzser kora óta DJ. Marci volt már hip-hop beatproducer, filmzeneszerző és szoprán szaxofonos is  – mindez garantálja különleges látásmódját és friss muzikalitását. Nagy merítésű szelekciója a hip-hoptól a funkon át house-ig mindenhol érinti a membránokat.

https://soundcloud.com/mrmarwellAz esemény itt:https://www.facebook.com/events/572280559626168/

 

Szombaton és vasárnap 16 és 20 óra között a vállalkozó kedvű és nyerni vágyó nézők az óriástársasjátékkal mérhetik össze filmes tudásukat a Puskin mozi kávézójában. Hétfőn 20 órától pedigaz Oldboy rendezője,Park Chan-wook legújabb alkotását,A szobalány című erotikus thrillert láthatja premier előtt a közönség. A film nemcsak fordulatokban gazdag történetével, de magas művészi színvonalú megvalósításával is felhívta magára a figyelmet, a látványtervezője Cannes-ban Vulcan-díjat nyert. Akiket mélyebben is érdeklődnek a koreai kultúra iránt, a moziban megismerkedhetnek a koreai kalligráfia titkaival.

A Mozinet Filmnapok válogatásában összesen hat film lesz látható hazánkban először, további tíz pedig most újra mozivászonra kerül. Mindegyikben közös, hogy korábban a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be őket, így a Filmnapok négy napja alatt az országosan résztvevő 14 art moziban a filmbarátok a kortárs filmművészet legjavában merülhetnek el.Jegyelővétel a 6. Mozinet Filmnapok budapesti vetítéseire: http://puskinmozi.hu/programok/6-mozinet-filmnapok

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner