Gregersen Gudbrand retrospektív kiállítás és szabadegyetemi előadás

gregersen_gudbrand

Tiszteletünk jeléül a decembert „norvég” szellemben, Gregersennek szentelve szeretnénk tölteni. A Gregersen Gudbrand életéről szóló kiállítás december 1-től látogatható a Gregersen Art Pointban.

Gönczi Ambrus, Gregersen kutató közreműködésével december 12-én 18:30-tól szabadegyetemi előadásának keretén belül mutatja be a kiállítást és Gregersen Gudbrand életének történetét.

"Gregersen Gudbrand a mai Oslo közelében született 1824-ben, ácsmesterséget és hídépítést tanult, majd 1847-ben érkezett Magyarországra. Részt vett vasútvonalak és vasúti hidak építésében, majd 1865-től már önálló építési vállalkozóként Pesten is letelepedett, Számos jelentős középület kivitelezése fűződik részben vagy egészben nevéhez (a Népszínház, a Keleti pályaudvar, a Szépművészeti Múzeum). A századfordulóra családtagjaira alapozott vállalata az egyik legjelentősebb volt Magyarországon. A norvég-magyar kapcsolatok megteremtésében is fontos szerepet vállalt, legfiatalabb fia 1905 és 1942 között az első norvég konzulként is tevékenykedett Lónyay utca 29. szám alatti ingatlanán. A tárlat életútját mutatja be."

Szabadegyetemi előadás jegyár: 1500 Ft/ fő
A kiállítás egész decemberben ingyenesen látogatható 10:00 és 17:00 óra között.

Helyszín: Gregersen Art Point, 1093, Budapest, Lónyay utca 31.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner