Magyar népmesék

100_magyar_nepmese_budapest-portal

Az Alexandra Kiadó és a Mesemúzeum közös gyermekprogramot indít a Magyar népmesék című sorozat kapcsán, a Mesemúzeumban, november 14-től.

A havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő  programon kézműves-foglalkozások és közös meseolvasás mellett előadások és játékok elevenítik meg a népmesehősök kalandjait.

A Magyar népmesék sorozat valódi kulturális kincsünk: ezeken a meséken több generáció felnőtt már, a sorozat zenéje, a főcím ágról ágra szálló madara mindannyiunk közös
élménye és emléke. A történetek valódi családi mesék, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez népmesei hagyományunkat.

A Magyar népmesék sorozat 1977-ben született Mikulás Ferenc ötletéből.
A Kecskeméti Filmstúdió vezetője és a sorozat rendezője, tervezője, Jankovics Marcell elhatározták, hogy az egyes epizódokban az adott tájegység népművészeti motívumait,
viseletét és tájnyelvét jelenítik meg. A sorozat zenéjét az autentikus népdalelemeket saját dallamokkal elegyítő Kaláka együttes írta.
Az így létrejövő képi, zenei és szövegvilágnak köszönhetően a Magyar népmesék népszerűsége több mint három évtized múltán is töretlen.

Az Alexandra Kiadó ez év végén gyűjteményes kiadásban is megjelenteti a Magyar népmesék sorozat száz mesét tartalmazó kötetét, 100 magyar népmese címmel.
A kötet egyedülálló gyűjtemény, amelyben a sorozat valamennyi darabja helyet kapott, s amelynek éppen ezért ott a helye minden család könyvespolcán.

A sorozat népmeséiből válogatnak a fővárosi Mesemúzeum pedagógusai, akik havonta más-más foglalkozáson és más-más eszközökkel mesélik vagy játsszák el a hősök kalandjait.

A Magyar népmesék sorozat november 14-én, szombaton 11 órakor indul a Mesemúzeumban, ahova szeretettel várunk kicsit és nagyot!

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner