Portugál Filmnapok a Kino Cafe-ban

kinocafebudapestiek-portalja

PORTUGÁL FILMNAPOK / KinoCafeMozi

 

Október 27. csütörtök, 18:30
John From
JoãoNicolau, 100’, 2015, O Som e a Fúria

A tizenöt éves Ria és barátnője céltalanul lebegnek a nyári szünet melankolikus világában. Napoznak, beszélgetnek, zenét hallgatnak, élik a külvárosi tinédzserlányok eseménytelen életét. Egy nap új szomszéd költözik a házba: egy sármos, középkorú férfi, hatéves lányával, Rita pedig elhatározza, hogy elcsábítja az új lakót.

Rita is 15 years old, a Portugueseteenagegirllivingintheoutskirts of Lisbon and withthewholesummerahead of her. Withherbestfriendtheyindulgeinthemelancholicmonotony of summer, whichhoweverfallsapartwhen a newneighbourmovesintotheblock and Rita feels a strangedesiretoseducethatinteresting, middle-aged man.

Október 28. péntek, 18:30
Angélica/The strangecase of Angelica 
Manoel de Oliveira, 97’, 2010, Filmes do Tejo
Tisztelgés Manoel de Oliveira (1908-2015) életműve előtt/TributetoManoel de Oliveira (1908-2015)
A film előtt bevezető előadást tart Király Hajnal filmesztéta

Isaac a fiatal és tehetséges fényképész egy éjszaka különös megbízást kap egy tehetős családtól. Le kell fényképeznie egy rejtélyes körülmények között elhunyt, igéző szépségű lányt. A lány azonban váratlanul megelevenedik a fényképész lencséjében és képein, Isaac pedig elkerülhetetlenül beleszeret. A fiatal férfi élete a különös esemény következtében a feje tetejére fordul, hiszen a halott szépség ezután folyamatosan kísérti.

Isaac is a youngphotographerlivingin a boarding house intheNorth of Portugal. Inthemiddle of thenight, he receives an urgentcallfrom a wealthyfamilytocome and takethelastphotograph of theirdaughter, Angelica, whodiedjust a fewdaysafterherwedding. Arrivingatthe house of mourning, Isaac getshisfirstglimpse of Angelica and is overwhelmedbyherbeauty. Assoonas he looksatherthroughthelens of his camera, theyoungwomanappearstocome back to life justforhim. Isaac instantlyfallsin love withher. Fromthatmomenton, Angélicawillhaunthimnight and day, untilexhaustion.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner