Az Unió is támogatja az innovatív magyar kkv-kat

innovacios_tamogatas

Magyar kkv-k is jelentkezhetnek az Eurostars2 felhívására, amely támogatja azokat a nemzetközi innovatív projekteket, amelyek gyorsan forgalomképessé tehető termékeket fejlesztenek ki, illetve amelyek segítik az emberek mindennapi életét a világ minden táján.

A Eurostars2 az EUREKA-tagállamok és az Európai Bizottság közös programja, amely az innovatív, jelentős növekedési potenciállal rendelkező, K+F tevékenységet végző, kis- és középvállalkozások támogatását tűzte ki célul a 2014-2020 közti időszakban. A program a 2007-2013 között futó rendkívül sikeres Eurostars program folytatása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrágazdasági Kamara.

Itt jelentkezhet a felhívásra!

Jelentkezési feltételek:

– Az Eurostars finanszírozási lehetőségére elsősorban kutatást végző kis- és középvállalkozások (kkv-k) jelentkezhetnek. Rajtuk kívül más KKV-k, kutatóintézetek, egyetemek, illetve nagyobb vállalkozások is pályázhatnak. Fontos azonban, hogy a projekt vezetője az Eurostars programhoz csatlakozott valamelyik országban kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységet végző kkv legyen.

– Az Eurostars bármilyen projektre nyitott, bármilyen technológiai területen és piacon, de a projekteknek polgári célokat kell szolgálniuk.

– A konzorcium legalább két egymástól független, két különböző Eurostars országbeli partnerrel hozható létre. Tagként ezután bármely más országban (akár harmadik ország is) tevékenykedő partner is bevehető. (Az alvállalkozók nem tekintendők projektpartnernek.)

– A projektek időtartama maximum 36 hónap lehet. Az eredményeket a projekt befejezését követő 24 hónapon belül nyilvánosságra kell hozni.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 14.

Forrás: Piac és Profit

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner