Egy kicsivel nőiesebb cégvezetés lendíthet a sikeren

noi_vezetok

Ha szétnézünk a különböző cégeknél, feltűnhet, hogy sok helyen hölgyeket látunk olyan vezetői szerepben, ahol fel kell gyorsítani egy-egy akut probléma megoldását, tovább lendíteni az elakadt ügyeket vagy kibékíteni a konfliktusok résztvevőit. Ők gyakran olyan menedzserek, akik csak átmenetileg állnak be a vezető pozícióba.

Egy évekkel ezelőtt készített előrejelzés szerint, amelyben 300 nagyvállalatot vizsgáltak meg (a jövedelmük szerint), azt állapították meg, hogy századunk fejlődésére igen nagy hatással lesznek a nők. A kutatást végzők magabiztosan állítják, hogy azok a vállalkozások sikeresebben működnek, melyek vezetésében nők is részt vesznek.

Igaz, Közép- és Kelet Európában még aránylag kevés női vezetőt találunk a cégekben. Magyarországon megnőtt az igény a több női vezetőre, de mivel lassan őrölnek a hazai malmok, még nem lehet tendenciának nevezni ezt a változást.

Leggyakrabban a HR, pénzügy, számvitel és a kontrolling területén találhatunk hölgyeket  vezetők között.

Megfigyelhető, hogy egy-egy projekt kezdése, az állapotfelmérések, a kezdeti nehézségek átvészelése a nőkkel sokkal egyszerűbben történnek . Minden részletre odafigyelnek, precíz az adminisztrációjuk.

A későbbiekben a férfiak jobban viselik a terheket, a hosszú távú lelki megpróbáltatásokat. A nők nem szeretnek nagyobb kockázatot vállalni.

A legjobb, ha vegyes a vezetőség. A férfi és női vezetők összehangolódása és együttműködése esetén szinte biztos a fejlődés. A különböző erényeiket, erősségüket kihasználhatják és egymást kiegészítve, támogatva sikeres vállalkozást hozhatnak létre.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner