Erős vállalkozáshoz elégedett dolgozók kellenek

elegedett_dolgozok

Napjainkban az egymással való törődés fontossága kiemelt szempontú, ezért az üzleti szcéna vezéreinek is máshogy kell gondolkodniuk a cégük növekedésének fellendítése érdekében. Egy vállalkozás akkor lesz rentábilis, ha az ott dolgozók is elégedettek, ezen szempontok alapjaiban határozzák meg egy cég sikeres működését, piacképességét. Egységesíteni kell az erőforrásokat! Az alábbiakban, pár gondolatébresztő tipp Glenn Llopistól, az Entrepreneuer.com munkatársától:

Alakítsunk szemléletünkön! Stephen R. Covey úgy tartja a kimagaslóan sikeres vezetőknek 7 olyan attitűdje van, amelyek igazi változásokat hívnak az életükbe. Ezek közül az egyik, hogy előtérbe kerül a haladó gondolkodás, vagy szellemiség. A kezdeményező vállalkozó nem fogadja el, hogy „nincs megoldás”. Bár alapvetően nem tudunk hatással lenni, mit tartogat számunkra az élet, de mindig megválaszthatjuk azt, hogyan reagáljunk a történésekre.

Soha ne állj le! Ne törődj a múlttal, azokkal az esetekkel, amelyek negatívan befolyásolták a vállalkozásodat. Fogjuk fel azokat tanulópénznek, hiszen minden bukásban ott lapul az igazi innováció. A krach a fejlődés mozgatórugója, hiszen csak a sikertelenség képes arra ösztökélni, hogy kiváló legyél!

Barátkozó attitűd! Találd meg az új lehetőségeket, tartsd mindig nyitva a szemed! Az ilyen típusú hozzáállás visz sikerre, mind a szakmádban, mind a privát szférádban.

Alkalmazottaidnak egy karakán vezetőre van szükségük, akiből erőt meríthetnek, akiben hisznek, aki naponta tudják őket a szükséges motivációval ellátni. Ez egy fair trade alapon nyugvó kapcsolat, ahhoz, hogy kapj, adnod is kell érte!

Őrizd meg életképességedet! Sikeresnek lenni és sikeresnek maradni nem egyenlő! Folyamatosan keresned kell a következő nagy tervet. Tűzz ki magadnak hosszú távú célokat, menj fel egy felhőkarcoló a legmagasabb szintjeire is! Nem lesz gyerekjáték, azonban kihívások, küzdelmek elemi tényezői a tartós sikernek.
 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner