EURÓPA TERV KFT. – a családbarát munkahely

europaterv_debrecenportal_kormanykitunteteskcs

Az Európa Terv Kft. ezentúl „hivatalosan” is „Családbarát Munkahellyé” vált – az Emberi Erőforrások Minisztériuma díjazta ezzel a címmel a KKV-t.

(Főkép fotó: Botár Gergely – kormany.hu)

A minisztérium immár hatodik alkalommal hirdette meg a „Családbarát Munkahely” pályázatot. Idén az 51 díjazott szervezetből 18-an a KKV-szektor képviselői.

A díjjal egyrészt állami elismerésben részesültek a cégek, intézmények az eddigi eredményeikért, másrészt forrásokhoz jutottak további családbarát intézkedések bevezetéséhez. A debreceni székhelyű Európa Terv Kft. három projektelemmel pályázott.

A cég dadus-szolgáltatással támogatja munkatársait, hogy az itt dolgozó apukáknak, anyukáknak ne kelljen aggódniuk, hogyan szervezzék meg óvodás és kisiskolás korú gyerekeik felügyeletét az esetleges túlórázások alkalmával. Abszolút újdonság, hogy pszichológus áll a családos alkalmazottak rendelkezésére, aki segítséget nyújt a családi és munkahelyi szerepek összeillesztésének tervezésében. A debreceni Európa Terv Kft. által tudatosan képviselt családbarát attitűd abban az üzleti kiadványban fog leginkább tükröződni, amelyet az itt dolgozók gyerekeinek rajzaival illusztrálnak majd.

Vállalkozását így mutatja be Lakatos Tibor, alapító-ügyvezető, kétgyermekes apuka: „Kilenc éve alakultunk meg, és ma már több, mint húszan vagyunk. A velünk dolgozó fiatal hölgyekből és férfiakból időközben többen anyukák és apukák lettek. Mindenkit igyekszünk a családalapításra ösztönözni, aki szülni ment, nem vált el tőlünk, mindenkit visszavártunk. Épp novemberben jön vissza egy kolléganőnk, aki most a második gyerekével van otthon. Tulajdonképpen magunkra is sokszor tekintünk úgy, mint egy nagy családra.” 

Az Európa Terv Kft., 2007 óta nyújt teljes körű projektmenedzsment-szolgáltatást ügyfelei számára – országos szintű és a határokon túlnyúló projektek megvalósításában is részt vállal partnereivel, akik között állami és civil szervezeteket, a KKV-szektor és a mezőgazdasági szféra szereplőit, önkormányzatokat és egyházakat is találhatunk.

A cégnél folyamatos prioritást kapnak a civil témák, hangsúlyt fektetknek a tudatos társadalmi szerepvállalásra. Így nem véletlen, hogy korábban a „Legjobb Női Munkahely” tavaly pedig az  „Apabarát Munkahely” kategóriában lettek díjazottak.

Lakatos Tibor ügyvezető a 2016. évi „Családbarát Munkahely” díjat a Magyar Állami Operaházban vette át Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól.

Az Európa Kft.-ről a díj elnyerésével kapcsolatban az alábbi online megjelenések születtek a következő linkeken:

http://www.hrportal.hu/hr/hogyan-nyerhet-egy-ceg-csaladbarat-munkahely-dijat—2016-nyertesei-elmondjak-20160729.html  

http://www.haon.hu/csaladbarat-munkahely-dijat-nyert-az-europa-terv-kft/3121608 

http://www.szon.hu/csaladbarat-munkahely-dijat-nyert-az-europa-terv-kft/3121608 

http://www.boon.hu/csaladbarat-munkahely-dijat-nyert-az-europa-terv-kft/3121608 

Novák Katalin államtitkár asszonnyal

 

A cikk partnere: Európa Terv Kft.

Európa Terv Kft. Debrecen

 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner