7 zseniális üzleti gondolat Steve Jobstól

Steve Jobs_7 gondolat_ujlipocia2

 

Steve Jobs: korszakunk zsenije. Az Apple megalapítója, innovátor, és milliók választották őt példaképnek a világon.  Olyan hírnévre tett szert, hogy azonnal felkapjuk a fejünket, ha hallunk róla valamit. Jövőbe mutató gondolkodása egyedülálló, éppen ezért érdemes rá figyelni.

 

1. Rá kell jönnöd, mi az amit valójában szeretsz. Igaz ez arra, arra is, amit csinálsz és természetesen a párkapcsolatodra is. Mivel napod nagy részét a munkáddal töltöd, nem mindegy mivel foglalkozol. Ha valóban jól és elégedettnek akarod magad érezni, hinned kell benne, hogy jól csinálod. Akkor tudod igazán jól elvégezni a rád kiszabott munkát, ha szereted is azt. Ezért éppen ha még nem az igazi, keress tovább, ne add fel! Ez pont úgy van, mint a szívügyeknél. Fogod tudni, hogy mikor találtad meg az igazit.

 

2. „Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak.”

 

3. Tizenhét évesen hallotta azt a mondatot: "Ha minden napodat úgy éled, mintha életed utolsó napja lenne, egy nap biztosan igazad lesz majd." Rendkívül nagy hatással volt rá, olyannyira, hogy az utóbbi 33 évben minden reggel megkérdezte magától a tükör előtt: "Ha ma lenne életem utolsó napja, akkor is azt szeretném csinálni, amit ma tenni fogok?" Ha ez huzamosabb ideig változatlan volt, ideje volt újítani.

 

4. „Az emberek gyakran nem tudják, hogy mit akarnak, amíg meg nem mutatod nekik.”

 

5. „Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! (…) Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.”

 

6. „Ha csak ülsz és figyelsz, észreveszed, milyen fáradhatatlan elméd. Ha megpróbálod lenyugtatni, az csak ront a helyzeten, de egy idő után mégiscsak megnyugszik, és amikor ez megtörténik, képes leszel arra, hogy egészen finom dolgokat is meghallj. Ez az, amikor intuíciód kezd kibontakozni, és kezded a dolgokat sokkal tisztábban látni, és kezdesz sokkal inkább a jelenben élni. Az elméd szép lassan lelassul, és a pillanat hatalmasra tágul. Sok olyat meglátsz, amit azelőtt nem láttál. Ez az elmélet, ezt kell gyakorolni.”

 

7. „Az innovációnak semmi köze ahhoz, mennyi pénzt költesz kutatás-fejlesztésre. Amikor az Apple bemutatta a Macet, az IBM legalább százszor annyit költött K+F-re. Nem a pénzről szól. Az emberekről szól akikkel dolgozol, a vezetésről, arról, mennyire érted meg az egészet.”

 

Forrás: index.hu / Müller.Péter

steve jobs_7 gondolata_ujlipocia

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner