Innováció, élelmesség, felelősség

felelosseg

Mintha mindig is így lett volna. Állandó versenyben vannak a cégek, ezért a nyomás is folyamatos rajtuk. Nincs megállás egy pillanatra sem. Kellenek az új ötletek, stratégiák, ott lenni a piacon (újakon is), nyitottnak lenni az új technológiákra. Tehát fontos az innováció.

Bízzunk meg értékekben gondolkodó embereket

A technológiai, marketing, és egyéb piaci trendeket nyomon követő, mérlegelő és bizonyos mértékben alkalmazó cégek lehetőségnek és kockázatnak is tartják egyszerre az újításokat. A versenyképességük fenntartásához muszály ezekre odafigyelniük, melyik hasznos és melyik nem számukra. Sok esetben külön (szak)embereket bíznak meg a cégvezetők, akik figyelnek, mérlegelnek, értékelnek, átlátják a lehetőségeket és a hátrányokat nem csak rövidtávon, képesek előre is rendszerben és értékekben gondolkodni.

Életrevaló, gyors, kihasználja a kínálkozó lehetőségeket

A felelős munkatárs nyílt, jó szándékú kapcsolatban kell, hogy legyen a cégvezetővel. A cég fejlődése számára is ugyanolyan fontos, ezért alapos, gondos a munkájában és kommunikatív a főnökével. Időben szól, ha egy új trend, fejlesztés a piacon van, és ki kellene használni azt, hogy ne maradjon le a cég a versenytársaktól. Egy vaskalapos informatikai vezető, aki ráadásul fél a változástól, nem jó ómen egy vállalkozásnak.

Legyen felelős

A cég vezetője a döntést gyakran rábízza az adott részleg megbízottjával. El kell tudnia dönteni, milyen eszközre van szükség, mikor és milyen mennyiségre. Felelősen bánnia a cég pénzével, ami rá van bízva.

Például az informatikai, irodai eszközbeszerzés vagy épp a marketingre való anyagi ráfordítás mértéke, a cég életében akár fontos vállalat irányítási rendszer bevezetése – mind körültekintő, felelős gondolkodású embereket kíván meg.

Hogy meg legyen a balansz, van egy másik oldala is ennek a felelősségnek, hogy nem ragaszkodhat a régi jól bevált, de már elavult eszközökhöz. Akarnia kell a fejlődést, a változást.

Mi a tanulság ebből? Ezekkel a tulajdonságokkal a cég/vállalat vezetőjének is rendelkeznie kell, hiszen így ismeri fel, ki az, akit megbízhat a legfontosabb feladatokkal, akinek megbízhat a döntéseiben.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner