Lépjen az adójóváírásért

adobevallas_budapest-portal

A vállalatok az év második felére 50%-os adójóváírásra jogosító adófelajánlást tehetnek a májusi társasági adóbevallásban.

A májusi adóbevallás nagyja lezajlott, néhány teendőt azonban érdemes megvizsgálni még, mint például film-, színház- vagy sporttámogatásra vonatkozó adófelajánlás. A társasági adóbevallásban minden vállalkozás meghatározott egy összeget a július-december időszakra, amelyet társasági adóelőlegként kell fizetni. Ezáltal felajánlást tehetnek 2016. második felére a 16RENDNY nyomtatvány segítségével. A támogatást nyújtó vállalkozásokat adójóváírásra jogosítja fel a társasági adóelőleg összegének 50%-os adófelajánlása.

Film- és színháztámogatással érhető el a legnagyobb adóelőny, amely 7,5%-os adójóváírást, látvány-csapatsport esetén 6,49%-os adóelőnyt jelent. Ha egy vállalkozás már a júliusi társasági adóelőlegéből is szeretne felajánlást tenni, akkor június végére a felajánláshoz kapcsolódó illetékes hatóságok igazolását be kell szereznie, majd továbbítani a NAV felé a 16RENDNY nyomtatvánnyal együtt.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner