További kockázat menedzsment

kockazati_elemzes

Ki melyik poszton és hogyan végezze feladatát?

Egyik legfontosabb dolog az információ gyűjtés és annak módja. Meg kell határozni a résztvevőket. Pl. interjúztatásnál kik azok a csoportok, személyek, akiket bevonunk. Ilyenkor kérdőíveket kell készíteni, sokszor névre szólóan. A személyektől függ, tudunk-e olyan kérdőívet készíteni, amely mélyebb vizsgálatra ad lehetőséget.
Ki kell találni, hogy belső ember vagy külsős fogja végezni a kockázati elemzést. Van úgy, hogy csak egyetlen projektet vizsgálunk meg, és van arra a területre belső szakember. De van, hogy teljesebb piaci képet akarunk kapni, ráadásul kell a külső szemlélő is, hiszen megláthat olyan dolgokat, amit a belső ember nem.
Tudnunk kell, hogy csak az eredményeket akarjuk fésülgetni, vagy egészen a gyökerekig fogunk tisztogatni. Ezek azért fontosak, hogy a megfelelő módszert választhassuk ki. 
A módszereket inkább a tevékenységi kör határozza meg, mint a cég mérete.

Az idő pénz

Fontos már az elején felkészülni, hogy ilyen kockázati elemzés időt vesz igénybe, az időnkkel is fizetnünk kell. Időbe telik magának a módszernek a kiválasztása is, de megéri, hiszen ha rossz módszert választunk, mert nem voltunk az elején körültekintőek, az egészet előlről kell majd kezdeni. Máris elvesztettünk sok érétkes időt.
A továbbiakban pedig biztosan előnyt jelent, ha a kezünkben van a leírt kockázatlistánk. Így használhatjuk a következő.fejlesztéseknél, beruházásoknál, bővítéseknél.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner