befektetés

elektromos-auto

Milyen haszonra számíthatunk az elektromos autókból?

Jelenleg úgy tűnik, hogy az elektromos autók népszerűségének növekedése megállíthatatlan és ezzel egy soha korábban nem látott járműipari forradalom küszöbén állunk. Persze azért nem árt óvatosnak lenni és megfontoltan dönteni.

tozsde_budapest-portal

6 rossz döntés a tőzsdén

Évről-évre egyre több „áldozata” van a brókerbotrányoknak, a piramis játékoknak és hasonló tevékenységeknek, amelyek természetesen megelőzhetőek lennének némi józan gondolkodással és pénzügyi edukációval. 

a befektetők kihivásai_budapestiek-portalja_kép

A kihívás éve lesz jövőre a befektetőknek

Izgalmas évet tartogat a következő. Kiemelten magas kockázattal lehet majd befektetni: magas infláció mellett alacsony kamatot kínálnak a vállalkozások. Sokkal körültekintőbbnek kell lennie azzal, hová teszi a pénzét. Az adókedvezmények és adójóváírások egyre jelentősebb súllyal vannak, így egyre érdemesebb a megtakarítási formát figyelembe venni.   Brexiten innen, Trumpon túl A nagy politikai mozgások az árfolyamokban …

A kihívás éve lesz jövőre a befektetőknek Read More »

arany_arfolyam

Arany idők

A következő fél évben várhatóan az arany igazi sláger lesz.

garázs

Jobb garázsba fektetni, mint lakásba?

Naponta folynak harcok a nagyobb városokban, leginkább egy jó parkolóhelyért. A nagyvárosokban – mint Budapest – jellemzően a szűk, gyakran egyirányú utcák jellemzőek, ahol hosszú percekig futjuk a haszontalan köröket, hogy parkolóhelyet találjunk. Egy garázs tehát gyakorlatilag kiváltság, hiszen biztonságban van az autónk is, bérbeadásával pedig magas hozamokat érhetünk el.

adobevallas2_budapest-portal

Fontos határidő közeleg

Közeleg az adóbevallás benyújtásának határideje, május 20-a. Ha nyugdíjcélra teszünk félre, ez különösen fontos időpont, mivel több tízezer, vagy akár több mint százezer forintot bukhatunk, ha nem tüntetjük fel a bevallásban, hogy vissza szeretnénk igényelni a személyi jövedelemadót a tavalyi befizetésünk 20 százalékáig.

ingattlan_piac_budapest-portal_

Ingatlanba fektessek?

A Budapest környéki lakáspiac Moldova fővárosa, Chisinau, Kijev és Bukarest után a negyedik helyen végzett, ami az éves bruttó hozamot illeti. 

nyersanyag_befektetes_budapest-portal

Jó ötlet-e a nyersanyag befektetés?

Gyakorlatilag nem telik el úgy nap, hogy ne találkoznánk az olaj árfolyamáról szóló hírrel, a bő egy éve tartó árfolyamesés következtében pedig akár jó lehetőségnek is tűnhet ebbe fektetni.

ingatlan_alapok_budapest_portal01

Jól teljesítenek az ingatlanalapok

Az ingatlanalapok stabilan át tudták vészelni az év eleji kilengéseket. Az ingatlanpiacon egyébként mindenki megtalálhatja a számítását, függetlenül attól, hogy rövid, közép vagy hosszú távon szeretne-e haszonhoz jutni, illetve hogy csupán párszázezret vagy több millió forintot kíván befektetni.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner