ingatlanpiac

irodapiac-ingatlanpiac

Növekvő konjunktúra, növekvő árak

A Közép-Kelet-Európában felfedezhető boom és az azt eredményező konjunktúranövekedés minden európai országra kihat, többek között Magyarországra is. A gazdasági kilátások több szektorban is pozitívnak bizonyulnak, ami ösztönzően hat a költözésre, az új projektekre és a munkaerő-felvételre is. 

csok2017_budapestiek-portalja

Töretlen a népszerűsége a CSOK-nak

Megtöbbszöröződött az igénylők száma. A legtöbb bank további emelkedésre számít. A családi otthonteremtési kedvezmény igénylése az OTP Banknál például 42 százalékkal nőtt az idén.

penzugyi_elorejelzes

A 2017-es pénzügyi prognózis

Ha a pénz kerül szóba, bátran idézhetjük Rejtő Jenőt, akinek az egyik mondása még ma is nagyon aktuális: „A pénz az egyetlen jó, amiből nem árt a sok.” Miért aktuális még ma is? – kérdezhetnénk. Azért, mert egyre anyagiasabb a világ.

tigris

Kik az ingatlanpiac ragadozói?

Az ingatlanok árainak változása mind a vásárlók mind pedig az eladók listáján az első helyet foglalja el. A fontos: „mennyiért tudom megvenni” és „mennyiért tudom eladni”. Nyilvánvalóan a válságos időszakok a lakáspiacon is szépen nyomon követhetőek. Van azonban egy szegmens, ami a lakásárakban kevésbé igazodik a megszokott hullámvölgyekhez.

balatoni_ingatlanok

A balatoni ingatlanpiac elemzése

Akár 30-40 százalékos különbség is lehet a vízpartra néző és a mögöttes utcákban található üdülők ára között

ingatlanpiac_budapest-portal

A CSOK hatása a családi házak árára

A jelenlegi magas árakon kínált ingatlanokra kisebb a kereslet.. A CSOK nem befolyásolta nagymértékben az ingatlan árakat, inkább a telekeladások nőttek. A piac viszont megállt.  

ingatlanpiac_budapest-portal

Érzékeny az ingatlanpiac, de pörög

Dinamikus piac, fejlesztési telkek minden mennyiségben, kedvező gazdasági folyamatok, beinduló hitelezés, alacsony infláció, élénkülő fogyasztás – ezekkel a címszavakkal jellemezhető az, amit most éppen láthatunk a hazai ingatlanpiacon, olvasható az ESTON elemzésében.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner