Mobil-Házak.

Mobil-házak: új hóbort vagy pedig tudatos újrahasznosítás?

Ha meguntuk a környéket, ahol élünk, elköltözhetünk máshova. Ezt mindenki teszi napi szinten. Egészen más a helyzet, ha a lakásunkat is visszük magunkkal.

            Lehet valakinek lakókocsija, lakóbusza, akár sátorral is költözhet. Van egy-két módi, ami egyre elterjedtebb (nemcsak az olcsóbb kivitelezés miatt) az építkezők és költözködők között. Az egyik lehetőség a konténerház vagy mobil-ház.

Tér-rendezés

            A konténerház nemcsak az olcsó kivitelezés miatt terjed egyre gyorsabban – ökölszabályként elmondható, hogy Kb. harmad áron el tud készülni egy ház konténerből, mint hagyományos építési alapanyagokból. Kreativitásunkat szabadjára engedve garázdálkodhatunk a tér-rendezéssel és a design-al is. A konténereknek nemcsak a méretbeli eltérésük adja a variálhatóságukat, hanem egymáson elforgatva, eltolva egészen merész alkotásokat hozhatunk létre. A belső kialakításnak is csak a fantáziánk szab határt.

Lakberendezés

Kínában befejeztek egy luxus szálloda építését hajó-konténerekből. Ugyanis az üres konténerek elszállítása több költséget jelent, mintha felhasználnánk őket (ki gondolta volna, hogy egyszer hulladékként vagy építési alapanyagként gondolunk a szállító konténerekre).

Szálloda Luxus lakosztály

Aki pedig megunta a szárazföldet, annak irány a lakóhajó.

Lakóhajó

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner