Toszkána és a sokszínű Cinque Terre citromfesztivál

Toszkana_es_a_sokszinu_Cinque_Terre-Montecatini_Terme-c645f3

Ismerkedés a semmihez sem hasonlítható hangulatú toszkán vidékkel és kultúrával, kitekintés a Földközi-tenger vidékének egyik legromantikusabb és legszínesebb tájára, a Ligúr-tengerparti szakaszon található Cinque Terre, az öt pici, autóforgalomtól elzárt falu életébe. Programjainkat a régiókra jellemző fesztiválokkal tarkítjuk, így megkóstolhatnak pár egyedi ételkülönlegességet és ráérezhetnek egy mesés kisváros bohém hangulatára is.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).

Szállás: 4 vagy 5 éj szálloda*** Montecatini Termeben.

A standard 3 csillagos szállodák Montecatini Terme városában a központ közelében találhatóak. A szállodák pontos nevét és leírását az aktuális indulás előtt egy héttel adjuk meg.

Időpontok:

2016. május.18- 22. (5 nap/4 éj) * citromfesztivállal Monterossoban

2016. július.16- 21. (6 nap/5 éj) * Mercantia Certaldo – középkori színház fesztivállal

2016. október.12- 16. (5 nap/4 éj)

2016. december.29-2017.január.02. (5 nap/4 éj) * Szilveszter

Program:

1.nap: Budapest- Montecatini Terme

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés Montecatinibe az esti órákban.

2. nap: San Gimignano- Siena- Certaldo

Reggeli után szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulás a toszkán vidéken. (Ár: 40 EUR/fő- ajándék borkóstolóval). Mai utunk elsőként a tornyok városaként nevezett San Gimignano-ba vezet. Megnézzük többek között az egyik, mai napig is látogatható lakótornyot, a katedrálist, a városházát és sétálunk az óváros varázslatos terein is. A program után egy közeli farmon megkóstolunk párat a helyi borokból. Ezek után Siena-ba, Toszkána gótikus gyöngyszemébe látogatunk el. Felkeressük a híres kagyló alakú főteret a Piazza del Campo-t, a katedrálist, a világhírű városházát és a tér meghatározó tornyát, a Torre del Mangia-t is. Ezután az elragadó erődvárosba, Certaldo-ba, Boccaccio otthonába utazunk, a híres író itt halt meg és itt is temették el, háza ma múzeumként működik. Az óvárost felvonó köti össze az új városrésszel, Certaldo Alto hangulatos utcáin és főterén, a Piazza Boccaccio-n kellemes kávézókat és kisebb éttermeket találunk.

A júliusi turnusnál elvegyülünk az idén 29. alkalommal megrendezett középkori, utcai színház fesztivál forgatagában, ahol légtornászok, utcazenészek, és maskarások szórakoztatják a közönséget.

3. nap: Prato- Firenze

Reggeli után elindulunk Prato-ba. Sétánk során megcsodálhatjuk II. Frigyes császár várát a Castello dell'Imperatore-t és a Dóm tér nevezetességeit is. Tovább utazunk vonattal Toszkána „fővárosába”, Firenzébe. Gyalogos városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol megnézzük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot és a híres Ponte Vecchio-t is. A délutáni órákban szabadidő vagy látogatás az Uffizi képtárban. Visszautazás a szálláshelyünkre a kora esti órákban. A szilveszteri időpontnál gálavacsora és zenés újévköszöntő program egy közeli étteremben vagy a szállodában.

4. nap: Cinque Terre

Ma egész napos kirándulást teszünk a Ligúr- tenger partjának egyik nehezen megközelíthető, festői részére, a Cinque Terre (Öt föld) Nemzeti Parkba. Nevét a területén osztozó öt, az autóforgalomtól elzárt településről kapta. A Világörökség részét képező természeti park meseszép halászfalvai a sziklák oldalába épültek és színes házaival, gyönyörű panorámájával felejthetetlen élményt nyújtanak. Mivel ezek a halászfalvak el voltak zárva a külvilágtól, ezért a kis településeket a La Speziaból induló hajóval és gyalogosan, ill. vonattal fedezzük fel. Szabadidő Monterosso bájos kisvárosában.

A májusi turnusnál részt veszünk a városkában megrendezésre kerülő citromfesztiválon, ahol lehetőségük lesz a citromból készült helyi, tradicionális ételek kóstolására és a citromból készült különleges kézműves termékek vásárlására is.

5. nap: Pisa- Viareggio

Egész napos szabadidő vagy fakultatív program Pisában, délutáni fürdőzéssel Viareggioban. A napunkat Pisa-ban kezdjük, mely egykor Itália tengeri nagyhatalma volt. Látogatást teszünk a Csodák terére, ahol a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai Ferde Torony található. (Figyelem! A Ferde Toronyba és a Dómba való bejutás a szabad helyek függvényében lehetséges!). Délután a tenger felé vesszük az irányt és megismerkedünk a toszkán tengerpart egyik legelegánsabb üdülővárosával Viareggio-val, mely a helyi karneváljáról lett híres. A délutáni strandolás után a kora esti órákban érkezünk vissza a szálláshelyünkre.

5./ 6. nap: Poggio a Caiano- Budapest

Reggeli után hazaindulás. Rövid megálló Poggio a Caiano településen, ahol az egyik legszebb és leghíresebb Medici Villa található. Sétálunk egyet a Világörökség részét képező villa csodálatos parkjában, majd továbbutazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

További információ: LaGrotta Utazási Iroda

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner