a fővárosi Puskin moziban III. Vertigo Filmhét

singstreet-film1

A Vertigo Filmhét vetítései minden nap 18 órakor és 20.30-kor kezdődnek. A 27-i nyitónapon vetített Sing Street után csütörtökön a skandináv filmek szerelmeseinek kedveskedünk: a rendezőfenomén Lars von Trier legutolsó filmjeit, A nimfomániás – 1-2. részt vetítjük, a két alkotás világpremierje Berlinben és Velencében volt.

 

Pénteken előbb az elmúlt év egyik legnagyobb francia artfilm sikere, a Samba, majd az idei Oscar-díjkiosztó egyik kedvence, a négy akadémiai elismerésre felterjesztett, és a legjobb színésznő Oscar-díját elnyerő ír dráma, A szoba lesz műsoron.

 

Szombaton az elmúlt év másik francia szenzációja, a szívmelengető, A Bélier család kerül műsorra, majd a 2015-ös cannes-i filmfesztivál egyik legnagyobb visszhangot kiváltó filmje, az Amy – Az Amy Winehouse-sztori lesz látható. Utóbbi idén több tucat elismerés mellett elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat is.

 

Vasárnap a tavalyi cannes-i filmfesztiválon a legjobb színésznő díjával kitüntetett francia melodráma, Az én szerelmem és a dán kultrendező Anders Thomas Jensen fekete komédiája, a Férfiak és csirkék pereg, utóbbi a világsztár Mads Mikkelsen főszereplésével.

 

Hétfőn a skandináv krimi szerelmesei következnek: ekkor lesz látható egymás után Jussi Adler-Olssen nemzetközi bestsellere-sorozatának, a Q-ügyosztály történeteinek első és második része, a Nyomtalanul és a Fácángyilkosok.

 

Kedden folytatódik a legjobb skandináv filmek vetítése: a Hétköznapi titkaink a cannes-i versenyprogramban szerepelt, és Norvégia Oscar-nevezettje volt a legjobb idegen nyelvű film kategóriában, olyan világsztárok főszereplésével, mint Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne, Amy Ryan és Isabelle Huppert. A kommuna pedig A vadászat kultrendezőjének, Thomas Vinterbergnek az új filmje, amely nemcsak az idei Berlinalén volt versenyben, de Trine Dyrholm elnyerte a legjobb színésznőnek járó Ezüst Medve-díjat is.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner