Moringa fa szépítő adománya: moringa magolaj

Moringa-powder_amazingwellnessmag

Ismét egy olyan növény, amelynek létezéséről sem tudtunk korábban, most pedig a kozmetikai iparban bukkan fel mint elképesztő tulajdonságokkal rendelkező alapanyag. A moringa levele megközelítőleg 46 antioxidánst tartalmaz, így egyike a leggazdagabb természetes antioxidáns forrásoknak. Más antioxidáns forrásokkal ellentétben, a moringa levelek számos más tápanyagot is kínálnak a szervezet számára, ami azért fontos, mert jól ismert tudományos tény, hogy az antioxidánsok jobban dolgoznak más tápanyagokkal való kombinációban. A moringa magokból préselt moringaolaj kivételesen stabil oxidálódás szempontjából, ami megmagyarázza, hogy miért helyeztek az egyiptomiak a síremlékeikbe moringaolajos vázákat és miért használták a balzsamozáshoz is.

moringa olaj_Mademoiselle Van Salon_budapest-portal

Valójában a moringa egy újabb superfood is, hisz 2x több vitamint tartalmaz, mint a répa, 14x több kalciumot, mint a tej, 4x több rostot, mint a zab, 4x több káliumot, mint a banán és 9x több vasat, mint a spenót. A fa minden része ehető, és afrikában kiterjedt moringa ültetvényeket telepítenek az alultápláltság orvoslására.

Virágait pl. párolva fogyasztják, vajban sütve készítik, megőrizve magas kálium és kálcium tartalmát. Magjából olajat préselnek, amelyet már az ősi egyiptomiak is nagyra becsültek, mint a sivatagi időjárás által igénybevett bőrük védelmezőjét.

moringa fa_Mademoiselle Van Salon_budapest-portal

A moringának akkora tisztelete van, hogy a hagyomány szerint aki moringa olajat kap valakitől, fel kell ajánlania valamit cserébe. Ma a moringa olaj kiváló bőrhidratáló tulajdonságai miatt érvényesül a kozmetikai iparban. A moringa magolaj fertőtlenítő és gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyeknek köszönhetően gyors enyhülést hozhat kisebb bőrpanaszok, mint vágás, horzsolás, rovarcsípés, bőrkiütés és karcolások esetén.

 

Barnulásban vagy barnaság fenntartásában is segíthet, mivel gazdag rézben és kalciumban, amelyek a bőr fontos tápanyagai. A moringaolajat széles körben használják kozmetikai készítményekben is, mint hordozó olaj. Úgy tartják, hogy a moringa olaja lassítja az öregedés folyamatát, kisimítja a ráncokat. Talán ezért van az is, hogy a moringa fát "Nebedaye"-nak is hívják, amely sok afrikai nyelvben azt jelenti "soha meg nem halni", (angolul: "never die").

moringa olaj_Mademoiselle Van Salon_budapest-portal

Sokféle ásványi anyag és vitamin van benne, az immunrendszert erősíti. Az olajat a bőrbe masszírozva energizál, és jó a ráncok ellen. Használják a Mademoiselle Van Kozmetikai szalonban.

 

Forrás: noivilag.hu és antalvali.com

 

A cikk ajánlója: Mademoiselle Van Salon

 

 

 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner