Ricsi

Gyakorlati Transzhumán: a LEGOkezű fiú II. rész

A KIDmob az alapításától eltelt rövid idő ellenére arról vált nevezetessé, hogy ‘21. századi készségeket’ oktat a gyerekeknek, amely készségek magukban foglalják a problémamegoldást, érvelést, kommunikációt és technológiát. A Szuperhős Cyborg Tábor esetében a KIDmob egy új gondolkodási keretrendszert ajánlott a gyerekeknek, lehetőséget teremtve, hogy a korábbitől eltérő módon gondolkodjanak a végtag hiányosságukról. ‘ Az …

Gyakorlati Transzhumán: a LEGOkezű fiú II. rész Read More »

A Szerencse mint Vállalkozói sikerfaktor

Azt már minden vállalkozó hallotta, hogy a sikerhez a képességek, tapasztalatok, időzítés és szerencse helyes arányú ötvözete szükséges. Ezekből a szerencse a leginkább megfoghatatlan összetevő. ‘Elhagyta a szerencséje’ ezt a frázist gyakran hallhatjuk egy-egy üzleti bukás magyarázataként.

A Világ leggazdagabb emberének 220 évbe kerülne elkölteni vagyonát

A Világ leggazdagabb emberének 220 évbe tellene elkölteni a vagyonát
Érdekes tény, hogy a világválság kezdete óta megduplázódott a dollármilliárdosok száma. 2009-ben ugyanis még csak 793 ember mondhatt magát dollármilliárdosnak, 2014-ben pedig már 1645. Vagyis a pénz nem eltűnik a gazdaságból, csak koncentrálódik néhány ember kezében.

A technológiai szektor nagyágyúi

Az üzleti életben a különböző korok különböző iparágakban termelték ki a leggazdagabbakat. Az Aranyláz idejében ez az iparág az aranybányászat volt, majd a gépjárművek elterjedésével az olajbányászat lett a következő állomás, elég ha csak John D. Rockefellerre gondolunk.

Hogy él egy amerikai milliárdos?

Hogyan él egy amerikai millárdos? Egy átlagos amerikai milliárdos mindennapjaiba mélyedhetünk bele. 63 éves házasember. Kicsivel több mint 3 milliárd dollárja (736 milliárd forint) van letétben és értékpapírokban valamint 600 millió dollárja (147milliárd forint) bankszámlán.

Zöld technológiák a Világunkért

Napjainkban a klímaváltozás egy sokat hallott elméletből húsbavágó valósággá vált. A viharok egyre erősebbek, a megszokott időjárási minták eltűntek, összekavarodtak. Növekvő élelmiszerhiány a Világban, kihaló állatok az állatok világában. Amíg az emberek többsége közönnyel fordul a helyzet rosszabbodása felé, szerencsére egyre többen vannak akik lázasan dolgoznak a trend visszafordításán. Az alábbiakban három fejlesztést mutatunk be, …

Zöld technológiák a Világunkért Read More »

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner