Stich

szja_bevallasi_tervezet

Az idei szja-bevallási tervezetek

Az előző évi mintegy 4 millióhoz képest is több szja-bevallási tervezetet készít idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A nyilvántartásában meglévő adatok alapján a mezőgazdasági őstermelőknek és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek is elkészíti a bevallás tervezetét a NAV.

adatvedelem_budapestiek_portalja

Pénz az adatvédelemre

Az adatvédelmi hatóságok finanszírozására és az adatvédelmi szakemberek képzésére a Bizottság 1,7 millió eurót szán, míg további 2 millió eurót a nemzeti hatóságok vállalkozásait – különös tekintettel a kkv-kra – segítő tevékenységeinek támogatására.

vallalkozo_nok

Nő a világ kisvállalkozóinak harmada

A világgazdaság teljesítménye 28 trillió dollárral növekedhetne 2025-ig, ha a nők mindenhol egyenlő esélyekkel rendelkezhetnének a gazdaságba való bekapcsolódásra.

turizmus_itthon

Rekord: 15%-ot nőtt tavaly a belföldi turisztikai piac

Rekord bővüléssel zárta az évet a belföldi turizmus, mintegy 15 százalékot gyarapodott 2017-ben. A SZÉP-kártyás fizetések száma 32 százalékkal, míg értéke 42 százalékkal nőtt – derült ki a Szallas.hu friss elemzéséből. Budapest, Siófok és Eger vonzotta a legtöbb kikapcsolódni vágyót. Az idei évet tekintve is optimisták a szakemberek, már most több az előfoglalás, mint tavaly ilyenkor. A hosszú hétvége dömping kapcsán 3-4 hónapra előre érdemes tervezni.

offshorem

Az Európai Unió pénzügyminiszterei nyolc ország nevét levették az adóparadicsomok listájáról

  A brüsszeli pénzügyminiszteri tanácsülésen született döntés szerint az EU ugynevezett feketelistájáról  lekerült   az Egyesült Arab Emírség, Dél-Korea, Grenada, Mongólia, Makaó, Panama, Tunézia és Barbados. Az érintett országok előzőleg vállalták, hogy összhangba fogják hozni  szabályozásukat az uniós normákkal,  ami előfeltétele a szürkelistára való áthelyezéseknek.     Vladiszlav Goranov, az EU soros elnökségét betöltő Bulgária pénzügyminisztere ugyanakkor …

Az Európai Unió pénzügyminiszterei nyolc ország nevét levették az adóparadicsomok listájáról Read More »

kulfoldi_munka_adozas

Így adózzon, ha külföldön dolgozik

Mielőtt belevágnánk egy külföldi munkavégzésbe érdemes végig gondolnunk, hogy hogyan is szeretnénk felépíteni az ottani életünket és egyáltalán hol szeretnénk majd adózni? 

gps_nyomkovetes

Meddig ellenőrizhető a magánszféra?

A munkáltatói adatkezelés körében a munkáltató jogos érdekében áll az internet, telefon, e-mail használat monitorozása. Abban az esetben is, ha az eszközök a munkavállaló birtokában vannak, illetve a kérdéses e-mailfiók nem céges?

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner