Brutális drónt mutattak be Kínában

A hong kongi SZ DJI Technology kilép a kereskedelmi drónok globális piacára: bemutattak egy olyan drónt, amire a fejlesztők alkalmazásokat írhatnak. Még novemberben elkezdik az Inspire–1 forgalmazását. A gép erősebb, mint elődje, a négyrotoros, kamerás Phantom, amit rengetegen használtak: hobbiból, építkezésekre, de filmkészítésre is.

A fejlesztők külön alkalmazásokat írhatnak a drónra, amelyek irányíthatják a gépet és elemezhetik az összegyűjtött információkat; ehhez már több szoftvercéggel megállapodott a gyártó. Már van is kész alkalmazás: a lefényképezett területből háromdimenziós térképeket készítenek, egy másikkal pedig egyszerre több drón reptethető.
Az Inspire–1-hez 4K kamera jár, négyszer jobb minőségben vesz fel, mint a Phantomok kamerái, 360 fokban tud elfordulni, 4K-ban rögzít, élőképet pedig full hd-ben közvetít legfeljebb 2 kilométer rávolságba, egy töltéssel pedig 18 percig bírja. A gép ára a tervek szerint háromezer dollár lesz, de az európai listaára háromezer euró (900-950 ezer forint) körül alakul, háromszorosa a Phantomnak.

Forrás: index.hu

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner