Budapesten nyit éttermet Jamie Oliver

Jamie Oliver ettermet nyit Budapesten_kep1

 

Jamie Oliver és a Zsidai Gasztronómiai Csoport a nemzetközi terjeszkedés következő állomásaként Közép-Európában is megnyitja első Jamie’s Italian éttermét.

Jamie Oliver: "Éttermet nyitni Budapesten nagyon inspiráló számomra."

A régiós terjeszkedésben Jamie partnere a Zsidai Csoport lesz, az első Jamie’s Italian nyitás előre láthatóan 2016 tavaszára várható Budapest történelmi központjában, a Budai Várban, a Mátyás templomtól pár lépésre. A Jamie Oliver és olasz mentora Gennaro Contaldo séf együttműködésével létrejött, az érthető és laza olasz konyhát népszerűsítő Jamie’s Italian étterem már milliók tetszését elnyerte világszerte.

A Zsidai Csoport: A Zsidai család 1982 óta vezető szerepet tölt be a magyar gasztronómiában. A cégcsoport vezetője, Zsidai Zoltán Roy tagjai a magyar gasztronómiát és vendéglátást meghatározó főbb szakmai szervezeteknek mint a Magyar Gasztronómiai Egyesület, Magyar Bocuse D'or Akadémia, Magyar Szállodaszövetség, Magyar Éttermi Szövetség, Budapesti Tavaszi Fesztivál Támogatói Köre. Éttermeiket folyamatosan díjazza és ajánlja a Michelin Guide és a Gault Millau Guide, a Baltazárt idén az ország tíz legjobb étterme közé választotta a Dining Guide. A csoporthoz tartozó hotel, a Baltazár pedig 2014-ben a legjobb budapesti kisméretű hotel díját kapta a Tripadvisor-on.

Minőségi, egyszerű, letisztult és elérhető árú ételeivel és barátságos, fesztelen hangulatával hódít. Az étlapon olyan ételek találhatók, melyeket Olaszországban is megtalálunk, gondosan ügyelve a minőségi alapanyagokra. A vagány olasz étteremben helyszínen frissen készített tészták mellett látványkonyha és egy lélegzetelállító terasz is várja majd a vendégeket. A budapesti Jamie’s Italian Olaszország és a régió legjobb alapanyagaiból dolgozik majd, a termelők felkutatása már megkezdődött. A konyha az egyedülállóan kiemelkedő minőségű friss alapanyagokra épít, mely a fenntarthatóságot és az állatok etikus tartását helyezi előtérbe, a régióban egyedülálló szempontok szerint, folyamatos beszállítói és alapanyag ellenőrzéssel, a teljes visszakövethetőség mellett. A tisztaság és az állatokkal való méltó bánásmód az egyik kulcsa a rendszernek, melyet a Zsidai Csoport mellett Londonból is folyamatosan ellenőriznek. Jamie Oliver étteremet nyit Budapesten_Budapest-portal

Zsidai Zoltán Roy: "Az együttműködés által Budapest egy újabb lehetőséget kap, hogy felkerüljön a világ gasztronómiai térképére.”

A Jamie’s Italian új színt hoz a budapesti olasz éttermek világába, mindezt elérhető áron, kötetlen környezetben, a Budavári Gasztronómiai Negyedben, mely ezzel is újabb világszínvonalú vonzóerő a magyar vendégek számára.

„Nagyon izgatottak és egyben boldogok is vagyunk, hogy hosszú és alapos folyamat során a 33 éves családi cégünket választotta a világ egyik legelismertebb séfje, Jamie Oliver. Nagy felelősség is ugyanakkor, hiszen nagyon magas nemzetközi sztenderdeknek kell megfelelnünk és megmutatnunk a magyar vendégeknek, milyen a laza és elérhető minőségi és friss olasz konyha.” – mondta Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője.

Jamie’s Italian: Jamie Oliver és olasz séf mentora, Gennaro Contaldo, 2008-ban nyitották meg az első Jamie’s Italian éttermet az angliai Oxfordban, olyan olasz konyhára építve, mely gyermekkoruk óta inspirálta őket. Jelenleg több mint 50 éttermük van világszerte, elérhető árú minőségi ételeikkel és baráti, személyes kiszolgálással rengeteg rajongót szereztek már maguknak.

Fotó: afstudio.hu

Forrás: index.hu

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner