Gyűjtés Paudits Béla részére

paudits béla_labodegita_gyűjtés1

Gyűjtés Paudits Béla részére

 

Ha az egyik ember tud segíteni a másiknak a saját maga mértékeihez képest, az tegye meg. – Laisz András

 

A híres mixer Lajsz András éttermében a La Bodegitában sajtótájékoztatót szervezett gyerekkori jóbarátja  Paudits Béla megsegítésére. A színész egészségi állapotáról annyit, hogy a testúlya most 43 kg, életveszélyben jött el a sajtótájékoztatóra, és nagy fájdalmai vannak.

Meglehetősen méltatlan életkörülmények között él most Paudits Béla Jászai Mari díjas színészünk, nyugdíja 65eft – ebből 28 a gáz, a lakása 14 éve nem volt festve. Pedig az egész ország ismeri a Kabaré konferansziéjaként, a Három szabó legényből, a Tündér Lalából vagy a Süsüből, ahol csak a hangját kölcsönözte a Torzonborz király kémjének. Játszott a Zebegényiekben, a Sorstalanságban, a Hamvadó cigaretta vég c. kultusz filmben, de Pimpa hangja is ő. Lajsz: "Paudits Béla életerős művészember volt tele szerepekkel, filmekkel és nagyon sokat jártunk bulizni. Nagy szám a Madách – A macskák volt.”

Lajsz András arról beszélt arról, hogy "Ha az egyik ember tud segíteni a másoknak a saját maga mértékeihez képest, az tegye meg. Mindenkinek vagy egy pici feleslege. Ha főzök egy kávét …."

A La Bodegita étterem tulajdonosa szerint Alapítványt lehetne létre hozni a művészek részére, mert nem csak Paudits Béla van ilyen helyzetben. A sajtótájékoztatón részt vett Marity László, az Ankh Alapítvány elnöke is, aki elmondta, hogy az alapítvány tarsolyában 169 művész van, ilyen hasonló helyzetben.

A gyűjtés szeretne mindenkit megszólítani, Paudits Béla a saját bankszámlájára akár 100 vagy 1000 Ft-tal is tudnak hozzájárulni.

Paudits Béla bankszámlájára ide lehet felajánlásokat küldeni:

K&H 10403301-86767178-53511009  „ Paudits Béla Gyűjtés”

 

A rendezvény végéig felajánlották, hogy a színész alapvető élelmiszer ellátását tudják – élete végéig biztosítani, azaz számára főtt ételt kiszállítani, és az orvoshoz szállítást biztosítani, amennyiben igényli. Fájdalomcsillapítókat és a fogászatot tudják intézni. Érkezett olyan felajánlás is, hogy amint 1 hétre felszabadul a lakás, ingatlanát felújítják beleértve a festés-tapétázást és szőnyegburkolást.

Ugyanakkor a sikerült azt is megszervezni mostanra, hogy a Szent Imre kórházban professzor dr. Bedros J. Róbert főigazgató főorvosa fogadja Paudits Bélát kivizsgálásra. A kivizsgálástól függ, hogy mi lesz a színész további sorsa. Viszont ez az időpont éppen megfelelő lesz a felújításra. Ne feledjék, mindenkinek van egy pici feleslege…

 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner