Miért pont bor?

borissimo_borszakuzlet_budapest-portal10

A Budapest, Ferenc körút 27 alatt nemrégiben megnyíló Borissimo Borszaküzlet társtulajdonosával és üzletvezetőjével, Hőgyes Elizával beszélgettünk:

Igazán szépre és egyedire sikerült az üzlet kialakítása. Milyen szempontokra figyeltek a tervezés során?

Először is köszönöm szépen az elismerést, nagyon jól esik. Tulajdonképpen az elsődleges szempont éppen ez volt, hogy olyan hatást váltsunk ki az idelátogatókból, hogy mikor először meglátnak minket, csettintsenek egyet. Átlagosból, középszerűből a piac minden terméke esetén nagyon sok van. Mi valami különlegeset, igazán egyedit szerettünk volna létrehozni. Nagyon sokan, rengeteget dolgoztunk azért, hogy ez most így nézzen ki. A profi designertől, a saját területeiken elismert szakemberek munkájának köszönhető a végeredmény, ami – az eltelt négy hónap visszajelzései alapján – beváltotta a hozzáfűzött reményeinket.

Miért pont bor? Hogy jött az ötlet?

Apósom már közel négy évtizede foglalkozik a borral hobby szinten, így mindig közel állt hozzánk a szőlő és a bor szeretete. Továbbá a környezetünkben, baráti társaságunkban is azt figyeltük meg, hogy egyre inkább divat lett a borhoz érteni. Ebben szeretnénk mi aktívan szerepet vállalni.

Mit tehet ennek érdekében egy Borszaküzlet?

Szerintem nagyon is sokat. Először is a tanítást említeném meg. A betérő vásárlók kiszolgálását egy borszakértő kolléganőmmel tesszük, és a különböző tanfolyamok elvégzésén túl, rengeteg időt és energiát fordítunk arra, hogy naprakész tudással rendelkezzünk, amit aztán örömmel tovább is adunk az erre nyitott vásárlóinknak. A minőségre való törekvés jegyében, Magyarország borvidékeit a legjobb borászokon keresztül szeretnénk bemutatni vevőinknek, és itt fontos megemlítenem, hogy nemcsak a már ismert sztárborászokra gondolunk. Számtalan olyan kisebb, vagy fiatalabb pincészet van hazánkban, akik még nem annyira ismertek, de rendkívül elkötelezettek és tehetségesek. A mi missziónk többek között az, hogy ezeket a feltörekvő pincészeteket és gyönyörű boraikat mutassuk be a vásárlóinknak. Egy dolog egészen biztos. A minőségben nem vagyunk hajlandóak semmiféle kompromisszumra. Nekünk az a legfontosabb, hogy a vásárlóinknak soha ne okozzunk csalódást.

Ez akkor azt jelenti, hogy a Borissimio Borszaküzletben csak nagyon drága borokat lehet vásárolni?

Koránt sem erről van szó.  Természetesem a minőségnek ára van, de 1200-1400 Ft-tól már igazán szép borokat lehet kapni. Mi azt tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb vásárlói igény jelenik meg a minőségi borokra, így minél szélesebb választási lehetőséget szeretnénk biztosítani a vásárlóink számára.

Ha már a választékról esett szó. Milyen finomságokból választhatunk, ha betérünk az üzletükbe?

A hazai és a külföldi borok mellett egyre komolyabb érdeklődés mutatkozik a kézműves sajtjaink és a csokoládé különlegességeink iránt, továbbá a pezsgők és az égetett szeszek közül is kedvükre válogathatnak a betérő ínyencek.

Mi az, amire igazán büszkék, amivel igyekeznek megkülönböztetni magukat?

Említettem, hogy mindent elkövetünk annak érdekében, hogy elégedett vásárlóink legyenek, sőt arra törekszünk, hogy valami plusszal meghaladjuk az elvárásaikat. Egy speciális boradagoló segítségével lehetőséget biztosítunk a boraink megkóstolására, így a szakértő tanácsok mellett ez is segíthet a döntéshozatalban. Elindítottuk a Kóstolj, szavazz, nyerj…! Borissimo bortesztet, aminek keretében a vásárlóink megoszthatják velünk a kóstolásuk tapasztalatait, valamint szavazhatnak kedvenceikre. Annak érdekében, hogy még izgalmasabbá tegyük ezt a kvázi piackutatást, időről időre sorsolunk a szavazók között, és a szerencsés nyerteseket megajándékozzuk az általuk legmagasabb ponttal díjazott borral. Kéthetente tartunk borkóstolókat, ahol az adott pince borásza mutatja be a pincéjüket reprezentáló borsoron keresztül a pincészet és a borvidék érdekességeit. Az elmúlt időszak egyik legjobban sikerült bulija a Csak De hosszan, de sorolhatnám még, azon törekvéseinket, amelyekkel élményt szeretnénk nyújtani a vásárlóinknak, ilyenek a Nespresso-val kötött szerződésünk és a caffee to go szolgáltatásunk, vagy a „Légy a saját bulid borszakértője” kezdeményezésünk, aminek kapcsán a megvásárolt borokhoz kapcsolódó tanácsokkal és story kártyákkal készítjük fel a vásárlóinkat arra, hogy a vendégeik előtt „villoghassanak” frissen szerzett szakértelmükkel.

Ezek igazán jól hangzanak, sok sikert kívánunk az üzletükhöz!

Köszönjük szépen, várunk mindenkit szeretettel!

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner