Milyen a trendi étterem?

nudie-foodies

Egyre inkább elterjed a „foodies for nudies”, a meztelen étterem, amely már világszinten elég közkedvelt, sőt úgy látszik, igazi trend válik belőle.

Három hónapos biznisznek született az ötlet először Londonban, hogy létrehozzanak egy nudista éttermet. Ma már komoly várólistára tud csak feliratkozni, aki oda vágyik. A következő ilyen éttermet Párizsban fogják elindítani szeptemberben a milánói, tokiói és melburne-i után, melyek már léteznek.
Természetesen a meztelen éttermekben mindenki ruha nélkül fogyaszt. Néhol van egy kis intimebb közeg vagy térelválasztás és a pincérek minimálisan fel vannak öltözve, miközben felszolgálják az ételeket.
A menü általában egészséges és finom is egyben, tehát minden tekintetben kellemes ottlétre lehet számítani.
Van még a világban nagy sikerű, kicsit furcsa étterem.

Jon Bon Jovi éttermében a vendég dönti el, hogy fizet vagy mosogat

A sztár éttermében sokan választják a lehetőséget, hogy ledolgozzák az elfogyasztott étel árát. A Soul Kitchen, mely már három éve nyitva áll, ékes példája annak, hogy lehet közösséget teremteni amellett, hogy hétköznapi szükséglet elégít ki, az ételek egészségesek, itt mindenki szívesen marad beszélgetni és megosztja gondolatait a többiekkel.

Leehetőség van arra, hogy bárki pénzügyi helyzetének megfelelően fizessen. Adományként akkora összeget ad, amennyit tud vagy marad egy órát dolgozni az étteremben, így honorálja az ebédjét. Ezért az étlapra nem írnak árakat, de a minimális összeg 10 dollárnak felel meg. Ez az üzlet az ötletessége mellett nemes célokat is szolgálhat.

 

A cikk a Piac&Profit írása alapján készült

 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner