Elba szigete és Toszkána kincsei középkori fesztivállal

Elba-szigete_barangolasokkal-2
Utazásunk során elkalauzoljuk Önöket a középkor nagy alakjairól híres  Toszkán városokba, időutazáson veszünk részt helyi fesztiválokon, zenés rendezvényeken, és belekóstolunk a vidék ízletes, hagyományos ételeibe és italaiba is.
 
Ki ne hallott volna már a szinte koldusként elhunyt Boccaccio-ról, a Dekameron írójáról, vagy a törvénytelen gyermekként született, reneszánsz polihisztorról Leonardo da Vinciről?
Napóleon nyomába eredünk a legnagyobb toszkán szigeten, Elbán, melyet "zöld szigetként” vagy az "orchideák szigeteként" is emlegetnek és strandolunk egyet a sziget kristálytiszta vizű partjainak egyikén.
 
Budapest portál La Grotta Utazási Iroda1. nap: Budapest- Montecatini Terme 
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián át Olaszországba, útközben pihenőkkel. Érkezés Montecatinibe az esti órákban. 
 
2. nap: Vinci- Firenze 
Reggeli után programunkat Leonardo da Vinci szülővárosában, Vinci-ben kezdjük, ahol megnézzük a nagy középkori géniusz szülőházát és ellátogatunk a róla elnevezett múzeumba is. Tovább utazunk Firenzébe (Helyi idegenvezető és közlekedés díja: 10 EUR/fő). Gyalogos városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol megnézzük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot és a Dóm tér nevezetességeit, és a híres Ponte Vecchio-t. Délután szabadidő vagy fakultatív program keretén belül megcsodálhatják az Uffizi képtár remekműveit (Ár: 9.100,-Ft/fő- a részvételi szándékot foglaláskor előre kérjük jelezni, fizetni a helyszínen kell).Visszautazás a szálláshelyünkre az esti órákban.
 
3. nap: 
07.05-i turnus: Siena- San Gimignano- Monteriggioni
A mai napunk a fesztiválok jegyében telik (Ár: 45 EUR/fő). Mindkét turnusnál az első megállónk Siena-ba, Toszkána gótikus gyöngyszemébe vezet. Felkeressük a híres kagyló alakú főteret a Piazza del Campo-t, a katedrálist, a világhírű városházát és a tér meghatározó tornyát, a Torre del Mangia-t is.      
Utunkat a tornyok városának is nevezett San Gimignano felé folytatjuk. Sétát teszünk az óvárosban, és többek között meglátogatjuk a katedrálist és lehetőség lesz felmenni az egyik lakótoronyba is, ahonnan remek kilátás nyílik az elénk táruló sikátorokra, kis utcácskákra és magára az egyedülálló toszkán tájra. A városkát elhagyva egy közeli farmon borkóstolón veszünk részt a helyi borokból 
 A 07.05-i turnusnál utunk utolsó állomása egy dombtetőre épült településen, Montereggioni -ban lesz, amit a toszkán kisvárosok egyik legszebbjeként emlegetnek. Az igazán kicsi várost 14 toronnyal, bástyával erősített várfal veszi körül, a főtér és a környező épületek pedig mesébe illő hangulatot árasztanak. Majd elvegyülünk a minden évben megrendezésre kerülő Festa Mediaeval, Középkori jelmezes fesztivál forgatagában, melyet Olaszország egyik legjobb kosztümös rendezvényeként tartanak számon. Visszaérkezés a szállodába a késő éjjeli órákban.
 
4. nap: Elba-szigete
Budapest portál La Grotta Utazási IrodaReggeli után Piombino-ból hajózunk át Portoferraio-ba, a sziget "fővárosába". Ellátogatunk a történelem egyik legnagyobb katonai lángelméjének, Bonaparte Napóleonnak a rezidenciájához, a  Palazzina dei Mulini-hez. A sziget nyugati irányába indulunk tovább Marciana Marina felé, ahol kóstolót kapunk a helyi borokból és édességekből. Procchio-t érintve, a sziget déli részéhez érkezünk, ahol a legnépszerűbb fürdőhelyen, Marina di Campo gyönyörű strandjainak egyikén jut idő a fürdésre, napozásra is. A szabadidőt követően szintén a déli partokon Lacona-t érintve gyönyörködhetünk a sziget egyedülálló természeti szépségeiben, majd visszaérkezünk Portoferraio kikötőjéhez. Visszaérkezés a Montecatiniben található szálláshelyünkre az esti órákban. (Program és hajójegy: 45 EUR/fő)
 
5. nap: Bassano del Grappa- Budapest
Reggeli után hazaindulás. Útközben látogatást teszünk Bassano del Grappa városában, melynek nevezetessége a fából épült, fedett Régi Híd. Ellátogatunk a híres olasz törkölypárlatot, a grappát előállító gyártó üzembe és múzeumba, ahol megkóstolunk többfajta nedűt is. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó).
Szállás: 4 éj szálloda*** Montecatini Termeben.
A standard 3 csillagos szállodák Montecatini Terme városában a központ közelében találhatóak. A szállodák pontos nevét és leírását az aktuális indulás előtt egy héttel adjuk meg.
Szobák: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba, a szobák nagy része balkonos és TV-vel felszerelt
Szolgáltatások: étterem, a szállodák nagy részében bár, recepció
Ellátás (krt): kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió.
Fel- és leszállási lehetőség: Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 
Időpontok: 
2017.07.05-09. (szerda-vasárnap) 5 nap/ 4 éj
– középkori jelmezes fesztivállal Monteriggioni-ban
 
További információk: www.lagrotta.hu
 

 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner