A hétvégén volt a 9. Pozsonyi Piknik

pozsonyi piknik_fatsjazzband_ujlipocia

Újlipótváros civil kulturális fesztiválja az ország egyik legnagyobb kulturális seregszemléjévé nőtte ki magát. Szeptember 2-án, szombaton 10-21h között a jól bevált helyszínen, a XIII. kerületi Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István Park között kínált a Piknik sokszínű, klasszikus és kortárs  kultúrát százféle műfajban. Piknik hagyomány a tematikus utcák sora, bár idén a színházak utcája inkább színházak parkja volt, oly sok társulattal és művész kedvencekkel találkozhattak az érdeklődők és rajongók. Újdonság volt a 2017. évi Pozsonyi Pikniken a „Képzőművészek utcája’ benne a Piknik galériával, ahol a már kész kortárs művek kiállítása mellett élőben követhették neves festők alkotó munkáját Weiler Péter festő, író vezetésével. A Pikniken készült képekre licitálni lehetett, s a bevétel a Bátor Tábor Alapítvány és a Pozsonyi Piknik Egyesület munkáját segíti.

 

A tematikus utcák közül nem maradhatott ki természetesen a könyvesek utcája az Újpesti rakparton, a Gasztro utca, idén a Radnóti Miklós utcában, s a média sor sem, melyből az ATV élő adásban jelentkezett be a nap folyamán. A gyerek Piknik programjairól idén a Hatszín Teátrum gondoskodott. A két  „felnőtt” színpad fellépői között volt – messze a teljesség igénye nélkül – a Vígszínház a 30. születésnapját ünneplő Padlással 30 év főszereplőivel, Parti Nagy Lajos, aki színészi segédlettel saját művét adta elő, Jordán Tamás, a Magyar Rádió Gyermekkórusa, a Rippel fivérek, a József Attila Színház, a Dumaszínház, a Thalia, az Operettszínház, a Szent Efrém kórus, a VidámSzínpad 65. éves jubileumi műsorával, az elmaradhatatlan Lukács Sándor, a Holdvilág Kamaraszínház „A mi kis táncdalfesztiválunk”-kal, a világhírű  swing formáció:  a Fats Jazz Band, a Trafó táncosai, a Tünet Együttes a 91 éves Fahidi Évával, Tordai Teri és Horváth Lili egy közös darabbal, Varnus Xavér egy komplett orgonát hozott a helyszínre, hogy eljátssza a Bolerot, és a sor hosszan folytatódott.

 

És mivel nem Piknik a Piknik zsíros kenyér, tombola és pozsonyi kifli nélkül. Ez utóbbit idén is a Szlovák Kulturális Intézet kínálta nagy mennyiségben, így természetesen ezek a programok sem maradtak ki idén, akárcsak a dedikálások, a színházak, civil szervezetek egyéni programjai a standjaiknál kicsiknek és nagyoknak. Egy igazán jó, tartalmas program volt a Piknik szeptember 2-án, az Újpesti rakparton!

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner