Közelít a vizes vb: a napokban fejeződik be a Hajós Alfréd Sportuszoda felújítása

hajos alfred nemzeti sportuszoda_margitsziget_ujlipocia2

A Nemzeti Sportközpontok az Épkar Zrt-t bízta meg a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és a Széchy Tamás Uszoda vizes vb-re szükséges, együttes felújításával. A munkálatok idén januárban kezdődtek el, s júliusra befejeződnek. A kivitelezés a Finta és Társai Építész Stúdió Kft. tervei alapján zajlik, költsége 1,68 milliárd forint.

 

A felújítás az uszodateret, a földszinti uszodatechnológiai helyiségeket és az uszodatérrel határos lapostetőket, valamint a külső területeket is érinti. Az Épkar Zrt. feladata a Hajós Alfréd Sportuszodában:

–        a beltéri medence feletti tető beázás-mentesítése, a mennyezet szakipari javítása és ellátása betonkorrózió elleni védelemmel,

–        a fedett tanmedence felújítása,

–        a tető és a homlokzatok nyílászáróinak szükség szerinti cseréje, felújítása, valamint a beltéri faajtók cseréje,

–        a légtechnikai rendszerek felújítása,

–        erős- és gyengeáramú felújítások, fejlesztések,

–        a kültéri medencék vízgépészeti felújítása,

–        környezetrendezési munkák.

 

A Széchy Tamás Uszodában az uszoda vízellátó rendszerének javítására, valamint a medence körüli csatorna felújítására kerül sor.

 

A Hajós Alfréd műépítész, olimpiai bajnok által 1930-ban tervezett épület országos védettségű műemlék, emiatt az Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal előírásait szigorúan be kell tartani.

 

Az uszoda hamarosan átadásra kerül, hogy szurkolhassunk a vizes vb magyar résztvevőinek!

 

Forrás: magyarepitok.hu

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner