Misztikus Bosznia és a piramisok 3 nap/2 éj

Misztikus_Bosznia_3_nap2_ej-Sarajevo-908524

Utazásunk során megismerkedünk az "Európa szívének" is becézett ország egy részét. Bosznia fővárosát Sarajevo-t, ahol kelet és nyugat kultúrája találkozik, a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Szarajevón kívül számos érdekességgel ismerkedhetünk meg. Ellátogatunk a sokat vitatott boszniai piramisokhoz, megcsodálhatjuk Jajce festői vízimalmait és katakombáját is.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás!

Szállás: szálloda 4* Szarajevó (2-3 ágyas fürdőszobás szobák, telefon, TV, minibár, széf, ingyenes WiFi, hajszárító)

Program:

1. nap: Visoko Piramisok

Indulás reggel 6 órakor. Úton Sarajevo felé felfedezzünk a Visoko településen található, sokat vitatott piramisokat, vagy csak piramis formájú hegyeket? Legnagyobb köztük a Nap piramis. Ezt követően Ön eldöntheti, hogy lépcsőzik-e a hegyoldalban lévő ásatások helyszínéhez, vagy csak sétál az alagútban, melyből eddig 850 m-t nyitottak meg a nyilvánosság előtt. Helyi vezetőnk megmutatja a rovásírást és ráérezhetünk a feltételezett bioenergia hatására. Tovább utazás Sarajevoba a szálláshelyünkre, szállás elfoglalás. Vacsora előtt még ellazulhat a szálloda fedett medencéjében, szaunájában és fitnesztermében.

2. nap: Szarajevó

Ezen a napon összeismerkedünk e szív alakú ország „büszke” fővárosával. Itt kelet és nyugat kultúrája találkozik, a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös. Benézünk egy Múzeummá átalakult tipikus ortodox és muszlim házba. Bemegyünk a Szarajevó Múzeumba is, ahol közelebbi képet kapunk Sarajevo történelméről, a Monarchia idején. Az utolsó délszláv háborúban a várost közel 4 éven át ostromolták, ez idő alatt csak egy alagút kötötte össze a lakosságot a külvilággal. Ez az alagút, melyet mi is felkeresünk, máig megmaradt örök mementóul. Természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija, a kézművesek utcája sem. A sok-sok történelemi emlék után itt az idő, hogy megpihenjünk a monarchia korabeli, sarajevoi sörözőben, ahol ebéd után iszunk egy sört a város egészségére. A nap hátralevő részében Ön döntheti el, sétál-e még a Bascsarsiján, vagy visszatérve a szálláshelyre, ellazul a szálloda fedett medencéjében, szaunájában és fitnesztermében.

3. nap: Jajce

Reggeli után elbúcsúzunk a kényelmes szállodától és útnak indulunk Jajce felé, melynek 30 m-es vízesését és annak szépségét Csontváry is megfestette. Az idegenvezető ismertet meg minket a városka viharos múltjával és emlékeivel, melyek közül kiemelkedik a városfal alatti katakomba a XIII. századi templommal, majd felkeressük a Pliva tavon látható híres Jajce-i vízimalmokat, melyek Bosznia Nemzeti Műemlékei közé tartoznak. Ezután elindulunk Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Részletek: www.lagrotta.hu

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner