Olasz Kaland, Ritmus Dolce Vita

olasz-kaland-budapest-portal-1
Édes élet, simogató tenger, nyári ritmusok – ismerje meg Olszország exotikus világát!
 
Éjfélkor elindulunk Budestről, éjszaka folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián át. Reggel már Olaszországban ébredünk! Egyenesen a festői Grignano-i öbölbe, A Trieszti Miramare kastélyban teszünk látogatást. Ferenc József császár öccse, a tragikus sorsú Habsburg Miksa főherceg nem véletlenül választotta a helyszínt feleségével, hogy álmaik otthonát egy isztriai fehérmárvány kastély formájában keltség életre. Termei, lakószobái egyszerre tükrözik a Habsburgok birodalmi ízlését, cseppnyi mediterrán bájjal fűszerezve. A kastélyban megtekinthetők: Miksa lakószobái, amelyek hajókabinokra hasonlítanak, ugyanis a herceg 1854-től az osztrák haditengerészet főparancsnoka volt; Sarolta lakószobái; a vendégszobák; a téli és a nyári ebédlő; az információs szoba, amely bemutatja a kastély történelmét és a park építését. Szabadidőben kellemes sétát tehetünk az egzotikus növényekkel, virágokkal ékesített kastélyparkban. Utazás tovább Bibione-ba, ahol átvesszük a kulcsokat és beköltözünk az apartmanokba. Igazi nyári napsütés esetén már mindenki a homokos tengerpartot rohamozza meg. Este szabadprogram, irány a központ és a Bibione-i éjszaka.
 
Másnap korán reggel ébresztő, indulunk busszal a pályaudvarra, ahol helyi vonatra szállunk és beutazunk Velencébe, a világ egyik legszebb és legkülönlegesebb városába. A Santa Lucia pályaudvarról gyalogosan indulunk a város felfedezésére. A reneszánsz iránt érdeklődők kihagyhatatlan célpontja a Frari templom, ahol Tiziano egyik leghíresebb alkotását, az Assunta-t fogjuk megtekinteni. A történelmi időutazás során ellátogatunk titkos gyilkosságok helyszínére, a középkor világkereskedelmi központjához, és a XIV. század pikáns negyedeibe, sétánk fénypontja és egyben végállomása a világ egyik legszebb tere, a Szent Márk tér. Aki szeretne, fakultatívan áthajózhat a környező szigetekre (Murano, Burano, Torcello, St. Georgio). Délután végighajózunk a Canal Grande-n és visszatérünk a Santa Lucia pályaudvarra, onnan vonattal érkezünk az autóbuszunkhoz, majd visszatérünk Bibione-ba. A sok-sok művelődés után szabad program, olaszos szieszta keretében!
 
Utolsó napon délelőtt kétféle program lehetőség. Nyárias időjárás esetén strandolás, vagy irány Triesz – Grotta Gigante a világ legnagyobb föld alatti termével. Látogatás a csodaszép cseppkőbarlangban. Egy hihetetlen kirándulás, magas páratartalom, karszt levegő, és erőnléti edzés a föld alatt. Fájó búcsú Olaszországtól. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, várható késő esti órákban Budapestre.
 
További információk: www.expressplussz.hu
 
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner