Osztrák Dunakanyar- Wachaui Sárgabarack Fesztivál

expresszpluss-osztrk-hetvege-3
Tartson velünk Ausztria pazar világába, Wachauba, ahol a világhírű sárgabarack fesztiválra is meghívjuk.
 
Utazásunk alatt érdekes információkat hallunk a híres Wachau-i kultúrtájról. Nemsokára elénk tárul a már messziről is jól látható, a monumentális bencés épület, a Göttweig-i apátság. Csodálatos helyen található, mint egy robosztus őr védi Wachau-t. A gazdagon díszített termek, a kolostor fantasztikus szépségű Császár-lépcsője, és a Pazar díszítésű barokk apátsági templom magával ragadó élményt nyújt. Tartalmas idegenvezetés során kerülünk közelebb a megfoghatatlanhoz.
 
Utunkat folytatjuk tovább az egyik legszebb Duna menti vároba, Krems an der Donau-ba. Krems an der Donau az egyik legszebb Duna menti város. Krems a Wachau kapuja, történelmi borváros, Ausztria legrégebbi és egyik legszebb települése, az idegenforgalom és a kulturális élet fellegvára. Fekvése és szépsége a magyar Szentendrével mutat hasonlatosságot. Még jóval azelőtt, hogy a Wachau világhírű teraszain megkezdődne a szüret, leszedik a fákról a sárgabarackot, méghozzá teljesen éretten és kizárólag kézzel. Spitz an der Donauban 1951 óta rendezik meg Kirchenplatz régi fái alatt a wachaui barackbúcsút. Július harmadik hétvégéjén tradicionális finomságokkal várja látogatóit az ünnep, például sárgabarackgombóccal a hagyományos gombócautomatából, gyümölcsöslekvárral, kiváló pálinkákkal és csodás süteményekkel. Wachauban az egész július a sárgabarack jegyében telik. Július elejétől, amikor Kremsben megkezdődik a szüret, de legkésőbb egy hét múlva, amikor már Spitzben is szüretelnek, a főútvonalak mentén mindenütt színes standokon árulják a frissen szedett sárgabarackot. Aki már kóstolta a különböző régiók sárgabarackjait, az rögtön felismeri a wachaui barack különlegességét: ragyogóan néz kis és nagyon finom az íze. De a gyümölcsnek van egy kis hátránya is: nincs utóérése, ezért a szüret után azonnal, teljesen érett állapotban el is kell fogyasztani.
 
Ezután megismerkedünk a kremsi óváros legendás történeteivel. Krems szinte minden háza műemlék, melyek példásan karbantartott állapotban vannak., Megismerkedünk a legfontosabb nevezetességekkel, melyek között a híres Hagmann cukrászda is szerepel! Az édes, csokoládés bonbonok és sütemények illata éppen egy ilyen kis ékszerdoboz jellegű városka hangulatát fogják mindig visszaidézni nekünk. Szabadidőben sétálgathatunk a hangulatos utcácskákban, érezzük otthon magunkat! Még a délután egy rövid látogatást teszünk Dürnstein-ben, ahol mindenki kedve szerint pihenhet a Duna partján, felmehet a romos várhoz, vagy sétálgat a középkori utcácskákban. Szomorúan búcsút intünk a szépséges osztrák Dunakanyarnak, és elindulunk haza Magyarország felé. Várható érkezés a késő esti órákban.
 
További információk: www.expressplussz.hu
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner