Világcsúcsot dönthetünk a Nemzeti Vágtán

TuzesVagta_2017_1

Megint megmutathatjuk magunkat mi magyarok! Lovas nemzetként mindenkit felpezsdít a gyönyörű, betanított lovak látványa és hat ránk az, ahogyan gazdáikkal együtt mozognak. Nagyszerű állatok ezek és ilyenkor mind oda vágyunk mi is. Bámulatos mire képesek ezek az emberek a lovaikkal együtt. Egy kis képzelőerő kell hozzá belegondolni abba, hogy eleink számára ez természetes volt, együtt éltek a lóval, a környezettel. Tudták minden rezdülését, a társuk volt. Ezt eleveníti fel számomra minden ilyen alkalom, amikor betekintést kapunk egy ilyen világba.

 

A Nemzeti vágtán több mint negyven dübörgő ló hátán, egyszerre fognak állva vágtázni a Győri Ördöglovas Iskola legjobbjai a Hősök terén szeptember 16-án az éjszakai tüzes show-ban. A világcsúcs kísérletnek számító egyedülálló produkcióra egy éve készülnek a győriek, hogy bemutathassák a szédítő előadást a tizedik Nemzeti Vágtán. A csapat legkisebbjei mindössze 9 évesek. Úgynevezett trükk lovas előadással készülnek a jubileumi Nemzeti Vágtára a Győri Ördöglovas Iskola tanulói Tóth Szilárd vezetésével. A produkció legvégén kerül sor a világcsúcs kísérletre, amikor a 9 évestől az 52 évesig mind az ötven lovas egyszerre fog állva vágtázni a Hősök tere körüli versenypályán.

 

Ez egyedülálló lesz a világon, mivel sehol másutt nem lépett fel egyszerre ennyi trükklovas egy show-ban. Ehhez hasonló egy legfeljebb 29 lovas bemutató volt. A csapat fele 18 év alatti. A csapattagok egy éven keresztül heti 5-6 kemény edzést tartottak. Van olyan 10 éves gyerek a csapatban, aki bár testi fejlődésében lemaradással küzd, kitartó gyakorlással mégis felküzdötte magát a legjobbak közé. Szenzációnak, hogy egy vak ló is részt vesz a nem mindennapi produkcióban.

 

A trükklovas bemutatót szombaton este a Nemzeti Vágta születésnapi show-jában láthatja a közönség. A szervezők a 10. születésnap alkalmából ingyenessé teszik az esti, lelátókról és a Hősök teréről is követhető gálaműsort. A Tüzes Vágtán 100 lovas huszár fáklyás bemutatóját, dámalovasokat és tüzes csatajelenetet is láthatunk. A produkció után népzenét is hallhatunk, az ország legnagyobb szabadtéri táncházába mi magunk is becsatlakozhatunk.

 

Részletes program és további információk: www.vagta.hu.

Nemzeti vágta_2017_ujlipocia

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner