Dél-Afrika-Zimbabwe körút – Viktória-vízeséssel

Del-Afrika-Zimbabwe_korut_12_nap10_ej-Roma-89efa2

Szállás: felső középkategóriás szállodák és lodge-ok félpanziós ellátással a Krüger-park mellett illetve Zimbabwe-ban, Fokvárosban és a johannesburgi repülőtéren reggelivel.

Ellátás: reggeli/félpanzió.

Időpontok: 2016. március 11-22.

Jelentkezési határidő: 2015. november 10.

Program:

1. nap: Utazás európai átszállással Fokvárosba.

2. nap: Érkezés, transzfer a szállodába, Fokváros központjába, a Greenmarket Square-re. Délután látogatást teszünk a kikötőbe, a Victoria/Albert Waterfront-ra, ahol katamarán túrán veszünk részt. Az óceánról elénk tárul a város csodálatos panorámája.

3. nap: Egész napos városnézés Fokvárosban. Kötélpályán megyünk fel a több mint 1000 m magas Tábla-hegyre, amelyről egyedülálló kilátás nyílik a Tábla-öbölre és a városra. Megnézzük a Dél-Afrika Múzeumot, majd az 1679-ben épült Jóreménység Várát, amely a holland telepesek első erődítménye volt, jelenleg múzeum. Felkeressük a Maláj negyedet, a múlt században a Távol-Keletről importált munkások tradicionális lakónegyedét, majd a Company Gardenst, Fokváros valamikori zöldségeskertjét.

4. nap: Egész napos kirándulást teszünk a Fok-félszigetre, melynek déli része természetvédelmi terület. Felmegyünk a Jóreménység-fok Nemzeti Park kilátójába, majd a Chapman-csúcsra és a Hout-öbölbe, visszaúton látogatást teszünk a Boulders pingvinkolóniában, megnézzük Simonstown városát és borkóstolón veszünk részt.

5. nap: Repülőút Johannesburgba. Ellátogatunk Pilgrim’s Rest kisvárosába, majd kirándulunk a Blyde River Canyonba, ahol felkeressük a Három Rondellát, Isten Ablakát valamint a századvégi aranyásók zarándokhelyét, a Bourke’s Luck Pothole-t. Szállás a Krüger-park mellett.

6. nap: Egész napos kirándulás a Krüger-parkba. A Krüger-park Afrika legnagyobb vadasparkja (kb. 18 e km2), ahol mind az öt nagyvad megtalálható, mellettük zsiráfok, vízilovak, patások ill. több száz egyéb állatfaj él.

7. nap: Visszautazunk Johannesburgba, közben látogatást teszünk Pretóriában, Dél-Afrika jakarandafákkal szegélyezett fővárosában, ahol felkeressük a Church Square-t az Igazságügyi Palotával, a Kultúrtörténeti Múzeumot, Paul Krüger emlékházát és a Melrose House-t, ahol az angol-búr béketárgyalásokat tartották. Szállásunk a johannesburgi repülőtér mellett lesz.

8. nap: Transzfer a repülőtérre, majd repülőút a zambiai Livingstone-ba. Busztranszfer a zimbabwei oldalra, szállás a vízeséshez közeli, nagy kertben elterülő, úszómedencés lodge-ban. Délután hajókiránduláson veszünk részt Afrika harmadik legnagyobb folyóján, a Zambézin, open bar-ral. A folyóban vízilovak és krokodilok, a környező nemzeti parkban elefántcsordák élnek. Életre szóló élmény a napnyugta a Zambézin.

9. nap: Délelőtt végigjárjuk Victoria Falls Nemzeti Parkot. A Viktória-vízesés egyike a világ hét csodájának. Több mint másfél kilométer széles, a víz 108 méterről zúdul le a mélybe, felette állandó a vízpára (innen kapta bennszülött nevét is: Mosi-oa-Tunya (Mennydörgő Füst).

10. nap: Egész napos fakultatív kirándulás Botswana-ba, a gazdag élővilágáról híres Chobe Nemzeti Parkba, ahol hajókiránduláson veszünk részt. Közvetlen közelről láthatunk vízilovakat, kafferbivalyokat, elefántokat, a legkülönbözőbb madárfajokat és antilopféléket is.

11. nap: Délelőtt ellátogatunk Victoria Falls kézműves piacára, ahol szép fafaragványokat és számos más autentikus afrikai ajándéktárgyat vásárolhatunk. Délután busztranszfer a zambiai oldalra, a folyó zambiai oldalának megtekintése, majd Livingstone-ból visszarepülünk Johannesburgba, majd továbbutazunk egy átszállással Budapestre.

12. nap: Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner