Szeles Mónika adja át a díjat a legjobb női sportolónak Az Év sportolója gálán

monica-seles

Szeles Mónika kétszer is a világ legjobbja volt a nőknél, így nem lehet eléggé hangsúlyozni, mekkora megtiszteltetés, hogy díjátadó lesz a gálán.
    Az újvidéki születésű volt világelső teniszező 2008-as visszavonulásáról elmondta, 30 évesen a szervezete már nem bírta a kemény edzéseket.
    "Fantasztikus, hogy a mostani generáció tovább bír játszani, például Federer vagy Serena és Venus Williams is. Ez sokkal egészségesebb, mint ahogyan az én pályafutásomban volt, amikor a legjobb eredményeket 16-18 éves korunkban értük el" – jelentette ki, hozzátéve, még mindig élvezi nézni és játszani a teniszt, és szívesen visszanézi a meccseit, bár már negyedannyira sem tudja megütni a labdát, mint akkor.
    A védjegyének számító kétkezes tenyeresről és fonákról elárulta, hogy régebben nem volt gyerekütő, ezért az övé szinte nagyobb volt, mint ő maga. Mivel nem bírta fogni, mert nehéz volt, muszáj volt a másik kezét is használnia.
    "Később, 10-12 évesen már nagyon kemény lett volna változtatni, akkor már úgyis jó eredményeim voltak, így az apukám azt mondta, ha így szeretek játszani, akkor maradjon így" – tette hozzá Szeles Mónika, akit 2009-ben beválasztottak a sportági Hírességek Csarnokába.

Forrás: MTI

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner