2016 után lett-e változás a cégeknél?

generaciovaltas

2016 nem hozott áttörést az üzleti trendekben, abból a szempontból, hogy még mindig az idősebb generáció reprezentálja magát inkább. A fiatalabb cégalapítók sokkal kevesebben vannak. Ez gondot okozhat a közeljövőben a generációváltást tekintve.

Az Opten felméréseiből kiderül, hogy több, mint 87 ezer céget tartanak nyilván a 18-40 év közötti vállalkozói vezetéssel, 72 ezret az 55 év felettivel, az éppen 60 fölöttieknél 43 ezer ez a szám, míg a 65 év felettiek esetében pedig 19 ezer.

Mindez tehát azt jelenti, hogy öt vállalkozásból csupán kettőt irányítanak fiatal magyarok.

Ebből következik, hogy a következő generációváltás komoly gondokat jelenthet gazdasági szemponzból. Hogyan oldható meg a hirtelen bekövetkező utánpótlás hiány?

A generációk közötti kapcsolat és összefogás segíthet a helyzeten. Át kell gondolnunk, milyen eszközeink vannak erre a célra. Mivel kevés a fiatal vállalkozó, sürgősen új programkat kell elindítani, melyek elősegítik a generációváltás folyamatát. 

Sajnos a tapasztalat szerint 10 ezer új fiatal válalkozásból csak 1700 tudott talpon maradni. tehát a fiatalokat jobban kell támogatni abban, hogy ne csak elinduljanak, de életben is maradjon a cégük és tovább fejlődjön. Hiszen rajtuk múlhat, hogy elkerüljük a gazdasági összeomlást.

Forrás: Piac&Profit

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner