A cégvezetők bölcsessége

vezeto_kepzes

A vezetőnek nem csak az a dolga, hogy a cégét építse. Ahhoz, hogy vállalkozása sokáig fejlődjön, és gyümölcsöző kapcsolatai alakuljanak ki, sokat kell saját magába is fektetnie. Nem biztos, hogy pénzben…

Egyfajta magabiztosság kell ahhoz, hogy saját magát tartsa előbbre, majd minden mást. Persze ez nem teljesen igaz, hiszen egy jó vezető állandóan szem előtt tartja cége menedzselését, munkatársai „jól létét”, követi az ügymenetet, figyel a határidőkre, tartja a kapcsolatot a partnerekkel s odafigyel, hogy a papírmunka és a pénzügyek rendben legyenek.

Számos önképző tréningre van lehetősége, melyeknek költségét saját magába való befektetésnek tekintheti, s céljainak megfelelően választhatja ki.
Az önmagára fordított figyelemnek köszönhetően személyisége harmóniát sugárzóvá vagyis hitelessé válik, ami a cégre is kihat. Amilyen a vezető, olyan a cége is. Ha a vezető kiegyensúlyozottabb, döntései gyorsabbak, egyenesebbek és célratörőbbek lesznek. Az ilyen személyiség vonzza a többi embert is, sőt mi több, ő maga tudatosabban meg tudja határozni, milyen embereket szeretne vonzani. Ennek következtében egyre népszerűbbé válik, egyre szélesebb körben, így a terméke, szolgáltatása is népszerűvé válik,

Mit tehet hát a vezető önmagáért, amellyel tesz egyúttal a cégért, és munkatársaiért is?

Folyamatosan célokat kell kitennie, amelyekhez „oda is kell fejlődnie”. Ehhez a tanulás, önképzés, állandó feedback szükséges. Hiszen mindig megkérdezi önmagától:
Mit is akarok, ehhez mit kell tennem, ha megtettem, mi lett az eredmény, ha még nem értem el a célom, mit kell másképpen csinálnom, miben kell változnom? Hogyan lehetek jobb n és a cégem? Amit teszek, szolgája-e a célomat és a cégemet?

A cég mindig legyen biztonságban! Jelenleg ez az életem és a jövőm, sőt a mások is élete és jövője is.

Aki így él, rá fog ismerni saját értékeire, s ha ez megtörténik, még többet képes beletenni a saját és cége fejlődésébe, hiszen ő maga egyre szélesebb körben tud gondolkodni, egyre nagyobb célokat tesz ki és egyre többet tanú Ez pedig tovább viszi előre.

Előbb utóbb eljuthat odáig, hogy tudását már nem csak a maga, de mások fejlődésének szolgálatába állítja, vagyis tovább adja a következő generációnak. Elkezdheti tanítani, amit megtanult az évek alatt. Ez lesz életében az igazi érték…

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner