A fejlesztési adókedvezményről

fejlesztesi-adokedvezmeny

A vállalkozók sokszor szembesülnek azzal, hogy nincs elég forrásuk ötleteik megvalósításához, hogy túl sok adót kell fizetni, és ami még bosszantóbb sokszor csak egy-egy beruházás lezáráskor utólag értesülnek arról, hogy milyen kedvezményekről maradtak le. Pedig az adózás terén sokkal több lehetőség áll a vállalkozók előtt, mint gondolnák.

Valójában Magyarországon a beruházások és a kutatás-fejlesztés területén kifejezetten támogató az adórendszer, csak nagyon kevesen ismerik és merik kihasználni a lehetőségeiket. Nem úri hóbort tehát egy ötlet, egy új konstrukció kialakítása, létszám- vagy kapacitásbővítés megtervezése előtt adótanácsadóhoz fordulni. A tanácsadó segíteni fog abban, hogy felmerült ötletekhez megtalálja az adócsökkentő lehetőségeket, de abban is, hogy a változást úgy menedzselje a vállalat, hogy biztosan megfeleljen az elvárt feltételeknek. Érdemes lehet azoknak is megkérdezni egy adótanácsadót, akik most csapnak a fejükre, mert épp a közelmúltban zárult egy projektjük, bizonyos esetekben ugyanis még utólag is van lehetőség érvényesíteni a kedvezményt. (Vannak persze olyan adókedvezmények is, amelyek inkább kárt okoznak, mint hasznot.)

Fontos azonban azt is hangsúlyozni, hogy ne azért kezdeményezzünk új tevékenységet vagy esetleg vállalkozást, hogy adót spóroljunk, hanem a tervezett programhoz, üzleti tervhez keressük a legoptimálisabb, legális adózási lehetőségeket. Most a beruházást ösztönző fejlesztési adókedvezményeket tekintjük át részletesen, a LeitnerLeitner szakértőinek segítségével.

Tovább…

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner