Egyszerűbbé válik az e-számlák kezelése

budapesti_vállalkozások_budapest-portal

Az európai szolgáltatók tanúsítványait automatikusan elfogadja az Adobe: egyszerűen, a dokumentum megnyitásával ellenőrizni lehet a PDF-eken elhelyezett digitális aláírás és időbélyeg érvényességét.

Mivel Magyarországon az aláírt PDF a leggyakoribb elektronikus számlaformátum – amelyet a legtöbben Adobe Readerben kezelnek – több száz vállalat munkáját könnyíti meg az újítás.

Az Adobe szoftverei immár az alapértelmezett beállításokkal elfogadják az Európai Unió területén működő, bejegyzett szolgáltatók minősített tanúsítványait és időbélyegeit – áll az Adobe Systems közleményében. Ez azt jelenti, hogy a hazai hitelesítés-szolgáltatók által kibocsátott minősített tanúsítványokkal hitelesített PDF dokumentumok (például: e-számlák, szerződések stb.) a megnyitás pillanatában automatikusan ellenőrzésre kerülnek. Ezt korábban csak külön beállításokkal érhették el a felhasználók az Adobe programokban.

„Technikai jellegű változásnak tűnhet ez az előrelépés, de az Adobe döntése túlmutat ezen. Az Európai Unió és az európai szolgáltatók e-kereskedelem területén végzett interoperabilitási törekvéseit is elismeri mindezzel az amerikai gyártó. Az Adobe Reader elterjedtsége miatt, tulajdonképpen globális szolgáltatóvá váltak az európai hitelesítők. Gyakorlati haszna mindennek pedig már kézzelfogható: több tízezer e-számla és dokumentum ellenőrzése vált gyorsabbá és egyszerűbbé. Azt reméljük, hogy ez a változás előre lendíti majd a hazai digitális evolúciót és még több cég tereli majd át a digitális világba az eddig papíron zajló folyamatokat” – mondta el Molnár Ferenc, a NETLOCK Kft. ügyvezetője.

Mit jelent az Adobe döntése?
Az Adobe Reader – alapbeállítás szerint – eddig csak a belső nyilvántartásában szereplő hitelesítés-szolgáltatók által kiadott tanúsítványokkal ellenőrizhető aláírásokat és időbélyegeket fogadta el érvényesként. Külön beállítással megoldható volt, hogy az operációs rendszer hitelesítés-szolgáltató nyilvántartására támaszkodjon a program. Ez a lépés egyrészt kényelmetlen volt, másrészt nem kívánatos mellékhatásokkal is járhatott, mert kellő körültekintés nélkül nem megfelelő biztonságú tanúsítványok is bekerülhettek az elfogadottak körébe.  

Hogyan hitelesíthető egy dokumentum elektronikusan?
A Magyarországon használt elektronikusan hitelesített dokumentumok jelentős részét az egyedi felhasználók (pl. ügyvédek, könyvelők) vagy kisebb vállalatok a számukra készített kártyával és egy, a számítógépre telepített szoftver segítségével írhatják alá. Jogilag pontosan ugyanúgy működik mindez, mint amikor egy pecsétet és aláírást helyezünk el egy szerződésre, csak éppen a folyamat a digitális térben zajlik. A nagyobb szervezeteknél – ahol tömegesen merül fel a digitális hitelesítés igénye – szerver oldali hitelesítési szolgáltatás is létezik. „Minden méretű szervezet és felhasználó számára létezik megoldásunk, amely segítségével ügyfeleink számos üzleti folyamatot terelhetnek át a digitális világba. Az Adobe döntése pedig még tovább egyszerűsíti a folyamatokat és inspirálhatja a vállalatokat, hogy lépjenek egyet a digitális evolúcióban” – tette hozzá Molnár Ferenc.

Forrás: Morpho Communications
 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner