Jól teljesítenek az ingatlanalapok

ingatlan_alapok_budapest_portal01

Az idei tőkepiaci turbulencia nem sok befektetési alapnak kedvezett, voltak azonban olyan befektetési kategóriák, mint az arany vagy az ingatlanok, amelyek viszonylag stabilan át tudták vészelni a hatalmas kilengéseket. Megnéztük, idén eddig hogy teljesítettek a hazai ingatlanalapok. 

Az összes ingatlanalap közül (lakossági, intézményi, zártvégű, nyíltvégű) az idei legnagyobb felértékelődésen a következő alapok mentek át: 

A táblázatból kiderül, hogy:

– A legnagyobb felértékelődésen a Biggeorge's ingatlanalapja ment keresztül, amely értékesíteni tudta az ingatlan portfóliójának egy részét. A 75 százalékos tőkeáttétel miatt a tranzakciókon realizált eredmény hatása az egy jegyre jutó nettó eszközértéken felnagyítva keletkezett, ezért az alap 172 százalékot értékelődött fel, amelynek örülhettek az alap intézményi befektetői.

– A második legnagyobb felértékelődésen a Reálszisztéma (most már Globeserv) alapkezelő ingatlan alapja volt, amely (friss havi jelentés híján csak sejteni tudjuk, hogy) vagy eladta az ingatlanjai egy részét, vagy pedig felértékelődtek a portfóliójában szereplő ingatlanok.

– A legjobban teljesítő öt ingatlanalap maradék három befutóját a Diófa Alapkezelő kezeli, a zártkörű Torony Ingatlan Alap hozott közülük a legjobban, ezt követte a Diófa Ingatlan lakossági és intézményi sorozata.

A lakosság számára elérhető ingatlanalapok közül a legjobban teljesítő öt alap is mind pozitív hozamot hozott (nem minden befektetési kategóriában volt ez így év eleje óta): 

Legrosszabbul az alapok alapja konstrukcióban dolgozó, más ingatlanalapok befektetési jegyeit megvásárló ingatlanalapok teljesítettek az idén:

 

Forrás: portfolio.hu

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner