Melyik a leggyorsabban növekvő mobilgyártó?

mobilok eladásai_budapest-portal2

 

Szinte mindenkinek van már okostelefonja, mégis eladtak tavaly 1,4 milliárd új készüléket. Az IDC legfrissebb jelentéséből az is kiderül, hogy melyik öt gyártó teljesített a legjobban.

 

Emlékeznek még a néha Steve Jobs kijelentésére, hogy nekik a mobilpiac 1 százaléka is megfelel, de ők sem minőségben, sem árban nem teszik alacsonyabbra a lécet? Most a világ második legnagyobb gyártója az Apple, és a piac 16,2 százalékát uralja. A mobilipar profitjából pedig ennél is jóval nagyobb részt tudhat magáénak az Apple, mert nem gyárt olcsó okostelefonokat.

 

A világ legnagyobb gyártója a Samsung, legalábbis egyelőre, a kínai kis tigrisek ugyanis olyan lendületesen növekednek, hogy a toplistán három helyet elfoglaltak. Szép lassan eltűnt az élről a Sony, az LG és a Motorola, hogy csak a legismertebb márkákat említsük.

 

A harmadik helyezett Huawei nagy sikerének mondható, hogy tavaly először tudott 100 milliónál több okostelefont eladni. A célja azonban sokkal ambiciózusabb, a világelső helyet akarja meghódítani. Bár a Samsung növekedése elképesztően lelassult, még éveknek kell eltelni, hogy a két cég egymás közelébe kerüljön. A fenti számok alapján még annak is van némi esélye, hogy az Apple világelső mobilgyártóvá váljon.

 

Forrás: index.hu

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner