Kicsiből naggyá válni

nagyvallalat

Ha egy kisvállalkozó fejlődni szeretne…

Mi történik, amikor az egyéni vállalkozó elindul a „naggyá válás útján”? Először létrehoz egy kisvállalatot, akkor már vezető lesz. A növekedés folytatódik, és talán nagyvállalatot kezd építeni. A vállalattá válás rögös útjain a vezetőnek és irányítása alatt lévőknek ügyelniük kell a növekedés csapdáira.

Miközben egy cég fejlődik, a problémákat okozhatják például: a nem megfelelő szervezés és az emberek, akik nem követik a növekedés tempóját.
A vállalkozás növekedése alatt fel kell készülni a termelés bővülésére, ami együtt jár számos dolog gyarapodásával, például:

Min kell változtatni?

A szervezeti struktúrán, a munka megosztásán, a cég működési folyamatainak szervezésén.Annyi biztos, hogy míg egyéni vállalkozóként sok mindent egyedül végzett el, a növekedés mellett ezt már nem engedheti meg magának – az ő dolga a szervezés és irányítás! Ha a vezető feszült, ideges az kisugárzik a cég többi tagjára és minden területre kihat, ami veszélyezteti az üzlet működését. Az egyre idegesebb légkörben összezavarodnak a dolgozók és nem szívesen maradnak munkahelyükön.

A vezetőnek tisztában kell lennie azzal, hogy nem lehet egyszerre mindenhol, ezért jól meg kell szerveznie a különböző pozícióban lévő emberek összedolgozását. Tudnia kell azonban mindenről, hogy átláthassa folyamatokat és figyelni tudjon a határidőkre.

Okosan teszi, ha el kezd tanulni a nála tapasztaltabbaktól. Ha figyel, akár a versenytársaktól is átvehet hasznos modelleket, sratégiákat, trükköket stb. Nyitott szemmel és füllel járva olyan tudásra tehet szert, amely megóvhatja a bukástól.

Hamarosan folytatjuk…

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner