Néhány ötlet álláskeresésre

allasinterju

Néhány ötlet, amely segíthet, hogy továbbra is kelendőek maradhassunk a munkaerő piacon.

Álláskeresés idején több probléma is szembejöhet: hirtelen nincs programunk reggel 9-től délután 5-ig. Nincs pénzünk rá hogy tovább-képezzük magunkat, átmenetileg elveszíthetjük az önbizalmunkat, és ha magas pozícióban voltunk, a kapcsolati hálónk sem maradhat a régi. Biztos jól jön néhány ötlet, amely segíthet, hogy ne essünk ki a napi rutinból.

1. Tervezzük meg a napunkat!
Ha keressük az új helyünket, és több a szabadidőnk, továbbra is maradjanak aktívak a napjaink.
Nem szabad ellustulni, a munkaerőpiacon a legjobb formában levőkre vadásznak a cégek. Megengedhetünk pár pihenőnapot magunkat, de aztán kövessük a felállított napirendünket. Osszuk fel a napszakokat, és tegyünk időkorlátot egy-egy elfoglaltságra. Vezessünk határidőnaplót, a napi feladatok nyomonkövetésére.

2. Nézzük át a napi híreket!
Végre van időnk átolvasni a napi híreket  kávézás közben. De legyünk tudatosak! A szakmánkhoz kapcsolódó cikkekre    koncentráljunk. Maradjunk „képben”. A munkáltatók szemében előny, ha naprakészek vagyunk az aktuális hírekkel.

3. Autodidakta tanulás
A modern felnőttképzésben is egyre gyakoribb az on-the-job módszer, amelynek lényege, hogy a munkavégzés közben; a gyakorlati idő alatt szerezhetőek meg a munkához szükséges készségek.
Online tananyagokon és videókon keresztül tanulnak a hallgatók, annyi könnyebbséggel, hogy mentor segíti őket.
Otthoni környezetben, igaz, csak magunkra számíthatunk, viszont  nem kell több százezer forintot fizetni azért,
hogy autodidakta módon új ismeretekre tegyünk szert. Tulajdonképpen, a Google tényleg a legjobb barátunk lehet:
indulhat  a keresés, kutatás.  Összeállíthatjuk a saját tudásbázisunkat, amelyet  hasznos rendszerezni. 

4. Konferenciákat látogassunk!
Érdemes feliratkozni különböző hírlevelekre, és böngészni az esemény naptárakat. Ne üljünk otthon, járjunk annyi meetupra, konferenciára amennyire tudunk. Találkozzunk annyi emberrel, amennyivel lehetséges. Rengeteg információt lehet összeszedni az ilyen találkozók alkalmával. Felérnek egy egynapos tréninggel is, s nem mellesleg, hasonlóan motivált és kreatív emberekkel találkozhatunk.

5. Céges vagy gyártói oldalak
Technikai ismereteket elsajátításához, látogassunk  gyártói weboldalakat.  Érdemes pénzügyi, tanácsadók vagy olyan vállalatok oldalait felkeresni, akik az érdeklődésünk területen tevékenykednek (marketing, HR, építészet). A bátrabbak  konzultációs időpontot  is kérhetnek  egy-egy releváns szakértőhöz.

5+1.  Mások hogyan csinálják?
Keressünk olyan példaképeket, akik önmaguk erejéből tettek szert szakmai ismereteikre. Számtalan olyan emberrel lehet találkozni, aki autodidakta módon fejlesztette magát, és érdemelt ki a szakmájában elismerést. Keressünk rájuk, ők hogyan vágtak neki a változásnak. Érdemes hasznosan tölteni a „pihenő” időt,  így mire megérkezik az állás lehetőség, már nem érhet minket felkészületlenül.

 

 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner