Nem az a hős, akire várnak, hanem akire szükség van

agrárkamarabudapestportal

Darabos Tamás elmondta, az új intézkedésekkel egy igazságosabb – jelentős kedvezményeket is magába foglaló – tagdíjfizetési rendszer kialakítása a cél, és, hogy erősödjön a szolgáltatói attitűd mind a kamarai szolgáltatások mind pedig a beszedések terén.

A kamara három éves fennállása alatt eljutott olyan szintre, hogy immár közhiteles nyilvántartások alapján pontosabb képet kap tagságának valós létszámáról – a  nyilvántartások szerint néhány tízezer új tag került a tagdíjfizetésre kötelezettek körébe, és velük együtt a kamarának immár megközelítőleg 400 ezer tagja van.

A tagság kétezer forinttól egymillió forintig terjedő tagdíjat fizet évente, az előző évi árbevétel alapján, sávos rendszerben. Ennek alapján – Darabos Tamás szerint – várhatóan 4,5 milliárd forint lehet az idei tagdíjbevétel, ami körülbelül 5-10 százalékkal lesz több a 2015-ös bevételhez képest. Ez az összeg egyébként a NAK éves összköltségvetésének a felét teszi ki.

A könnyítésekről, határidőkről részletes információt a NAK honlapján találnak.

Forrás: NAK

 

További információ: http://www.nak.hu/kamara/kamarai-hirek/orszagos-hirek/91781-tobb-nak-tag-konnyitesek-a-tagdijbevallasban

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner