A technológiai szektor nagyágyúi

Az üzleti életben a különböző korok különböző iparágakban termelték ki a leggazdagabbakat. Az Aranyláz idejében ez az iparág az  aranybányászat volt, majd a gépjárművek elterjedésével az olajbányászat lett a következő állomás, elég ha csak John D. Rockefellerre gondolunk.

Az üzleti siker leggyakrabban a korán eszmélőket jellemezte egy-egy iparágban. Amikor egy-egy termék vagy ipar beférkőzött az emberek mindennapjaiba, az első vállalkozók, akik időben megjelentek aratták le a legtöbb babért.
A mai modern Világunkban ‘Az iparág’ a technológiai szektor. A szektor  az elmúlt 30 évben folyamatosan termelte ki magából a fiatal és ambíciózus internet milliárdosokat.
Lássuk kikről is van szó, íme az amerikai technológiai szektor 10 leggazdagabb embere:

10. Paul Allen – 16,2 milliárd dollár : az egészségi állapota miatt már 14 éve visszavonult Microsoft társalapító vagyonának nagy része a Microsoft részesedéséből származik.
9. Laurene Jobs – 16,6 milliárd dollár: vagyonát elhunyt férjétől az Apple alapító Steve Jobstól örökölte.
8. Michael Dell – 19 milliárd dollár: vagyonát a főiskolás korában alapított Dell Computersből szerezte, amely jelenleg is világ legnagyobb PC forgalmazója.
7. Steve Balmer – 21,9 milliárd dollár: a Microsoft első üzleti menedzsere.
6. Szergej Brin – 31,4 milliárd dollár: a szovjet származású üzletember a Google társalapítója. Vagyonát főleg Google részvények alkotják.
5. Jeff Bezos – 31,5 milliárd dollár: Az Amazon.com internetes kereskedelmi platform alapítója.
4. Larry Page –  31,7 milliárd dollár: a Google másik társalapítója.
3. Mark Zuckerberg – 33,2 milliárd dollár: a Facebook alapítója.2. Larry Ellison – 51,6 milliárd dollár: az Oracle adatbáziskezelő rendszer megalkotója.

1. Bill Gates – 80,7 milliárd dollár: a Microsoft alapítója és legfőbb részvényese.
 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner