Terjednek a felhőalapú megoldások

digitalis-vallalatok

Egyre több szervezet és cég választ felhőalapú megoldásokat, bár még nem látják át teljesen, milyen üzleti előnyökkel járnak igazán. Az is probléma, hogy kevés a szakember ezen a területen, valamint még nincs igazán jó stratégia, ami a gyors átállást segítené.

Egy új tanulmányt végzett a Cisco és az IDC, mely szerint üzleti eredményeik javítása és a biztonsági igények beváltása érdekében tér át a felhő alapú alkalmazásokra a cégek nagy része. A szervezetek többsége nem rendelkezik még ilyen megoldásokkal, nem ismerik az előnyöket. Sőt a cégeknek csak elenyésző hányada tudott még nagyobb hasznot kovácsolni üzleti szempontból. Tulajdonképpen jó szakemberekkel és stratégiával kellene rendelkezniük, hogy kihasználhassák ezeket a rendszereket, melyek pedig ténylegesen hozhatnának hasznot és fejlődést számukra.

A felmérések azt mutatják, hogy ahol sikeresen bevezették a cloud alkalmazásokat, ott évi 3 millió dollár többletbevételt és 1 millió dollár költség megtakarítást tudnak elszámolni. Új termékek és szolgáltatások bevezetését és eladását szolgálta a rendszer, valamint segített gyorsabban bővíteni az ügyfélkörüket vagy új piacokra bejutni.

Közkedvelt az ún. hibrid felhőalkalmazás, ami egyszerre nyújt biztonságot, rugalmasságot, átláthatóságot és stratégiákat. Ebben az is megoldható, hogy egyszerre képes biztosítani a privát igényeket és a nyílt részeket is.
Magyarországon még gyerekcipőben jár ezeknek a rendszereknek a bevezetése, bár már sok vállalkozás elindult a használatukkal. A lehetőségek felmérése még sok lehetőséget kínál számunkra.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner