Összefonódás a sikerben

e-kereskedelem_logisztika

A logisztikának is szárnyakat ad az e-kereskedelem, ami jó hatással van az üzleti életre.

Az online piac rohamosan fejlődik, ennek a gyors emelkedésnek köszönhetően az ipari logisztikai szegmens is szárnyalni kezdett.
A webshop üzemeltetők nagy örömére a fellendülés miatt évente ötven százalékkal is muszály bővíteniük az általuk bérelt raktárhelyiségeket.
Az úgynevezett citylogisztika az ipari ingatlanpiac egyik legerőteljesebb szegmense. A városon belüli Small Business Unit (SBU) a kis alapterületű raktározásra és telephelynek alkalmas ingatlanokat öleli fel. 

A telkekre való nagy érdeklődés miatt ebben a szegmensben nagyon erőteljes mozgás figyelhető meg. Az e-kereskedelem gyors fejlődése miatti nagy raktárigénynek köszönhetően növekednek a bérleti díjak és csökkennek az üresedések.

Az első félév mérlege azt mutatja, hogy az ipari ingatlanok piacán végre fellendülés mutatkozik. Kezd megnőni a fejlesztési, befektetési kedv, aminek az a körülmény is kedvez, hogy egy raktárépület felépítéséhez elegendő fél év, ha van rá engedély.

Nemcsak az üresedés fontos!

A 2016-os fejlesztések ugyan még nem érik el a 2007-2008-ban megvalósult raktárfejlesztések nagyságát, de az egy jó jel és bizakodásra ad okot, hogy idén elindultak a spekulatív fejlesztések.

Nézzük az okokat, melyek a fejlesztések felíveléséhez vezettek. A legfontosabb a nagyon alacsony üresedés, amely 10 % vagy az alatti, sőt bizonyos régiókban nulla szintet is jelent. Ez mindenképpen arra ösztönzi a vállalkozókat, hogy a raktárépületeket kezdjék el fejleszteni.
Amíg azonban a bérleti díjak nem elég vonzóak, addig nem érdemes nagy mértékű fejlesztésre számítani.
 

A webes kereskedelem szárnyal, melynek jó szelet ad a világháló

Az e-kereskedelemhez kapcsolódó raktárigények növekedése és az ipari ingatlan piac fellendülése miatt növekszik a GDP, így nő a fogyasztás, ez pedig maga után vonja a raktárkapacitások növelésének az igényét.
Vannak kereskedők, akiknek 30-50 %-ot nő az üzlete ezért hosszú távon gondolkodva olyan raktárhelyiségeket keresnek, melyek akár bővíthetőek is.
Az elmúlt fél-egy év tapasztalatai alapján a válságból hamarosan kilábalhat az ipari ingatlan piac is.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner